TALİMATLARI ALDI GELİYOR

1 Aralık’ta göreve başlayacak olan Türkiye’nin yeni Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu adaya gelmeden önce son görüşmelerini tamamladı. Erdoğan ve Fuat Oktay tarafından dün kabul edilen Feyzioğlu, “talimatları aldım, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

HABER MERKEZİ

KÜLLİYEDE GÖRÜŞTÜLER
Türkiye kamuoyunda ulusalcı bilinen avukat Feyzioğlu, AKP’ye yakınlaştığı ve Erdoğan’a biat ettiği gerekçesiyle çok sert eleştirilere maruz kalıyordu. Lefkoşa’ya elçi atanan Feyzioğlu dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve yardımcısı Fuat Oktay ile ayrı ayrı görüştü. Basına kapalı toplantılarda Kıbrıs ile ilgili talimatlar alındı.

KIBRIS MİLLİ DAVA
Ziyaretlerin ardından Feyzioğlu, “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Büyükelçisi olarak görev yerim KKTC’ye intikal etmeden önce Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarını aldım. Milli Kıbrıs davamıza hizmet etme imkanı verdikleri ve güvenlerine layık buldukları için Cumhurbaşkanımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Her zaman devletimin ve milletimin hizmetindeyim. Son nefesime kadar. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” dedi.

HİSARCIKLIOĞLU İLE DE GÖRÜŞTÜ
Öte yandan Feyzioğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu ile de görüştü. Görüşme sonrası Hisarcıklıoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi olarak atanan Metin Feyzioğlu ile Türkiye-KKTC ilişkilerini değerlendirdik. Başarılar dilerim” dedi.

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi