Sağlık Bakanı Gürçağ’ın kararı mahkemelik

Bu sabah Yüksek İdare Mahkemesi'nde dava dosyalayacaklarını açıklayan hekimler ve hemşireler, Bakanlığı uyardı ve "eylemlerimizi genişleteceğiz" açıklamasını yaptı.

Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde çocuk birimlerinin Acil Durum Hastanesi’ne taşınması kararı kaos yaratmaya devam ediyor. Karara karşı çıkan ve hafta başından beri hastanede Acil dışındaki sağlık hizmetlerini durduran kadın doğum ve anestezi uzmanlarının eylemi sürüyor.

Sağlık Bakanlığı’nın kararı bugün yargıya taşınıyor. Bu sabah Yüksek İdare Mahkemesi’nde dava dosyalayacaklarını açıklayan hekimler ve hemşireler, Bakanlığı uyardı ve “eylemlerimizi genişleteceğiz” açıklamasını yaptı.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi hekimi Dr. Mahmut Çavuş, “Problemli gebelikleri yönetmekte sıkıntı yaşayacağız, mutlaka anne ve bebek kaybı problemleriyle yüz yüze kalacağız” dedi.

Bakanlık ise Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Servisi, Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisinin, Acil Durum Hastanesi ek binasında faaliyet göstermesini istiyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi