Putin’i Ermenistan’da protestocular karşıladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü’nün (KGAÖ) toplantısı için gittiği Ermenistan'ın başkenti Erivan'da protesto edildi.

Moscow Times’ın aktardığına göre yüzlerce Ermenistanlı ve Rusya vatandaşı sokağa çıkarak “Putin bir katil” ve “Savaşa hayır” diye slogan attı.

Kısa süre önce Rusya’dan Erivan’a taşınan Sergey isimli bir IT çalışanı, “Tüm Rusların bunu desteklemediğini göstermemiz gerekiyor” dedi.

Putin’in 2019’dan bu yana Erivan’a yaptığı ilk ziyaret ve yapılan sarsıntılı karşılama, Rusya liderinin dünya sahnesinde Ukrayna’yı işgali nedeniyle giderek izole edildiği bir dönemde gerçekleşti. Moscow Times, Rusya’nın eski Sovyet cumhuriyetlerinin bulunduğu Orta Asya ve Kafkaslar’da bile etkili olmakta zorlandığını belirtti.

KGAÖ toplantısı yapılırken Putin’in ziyareti, Moskova’nın Azerbaycan’a desteği ve Ukrayna’nın işgali nedeniyle en az üç eylem yapıldığı belirtildi.

Salı akşamı yapılan eyleme katılan 64 yaşındaki Ermenistanlı Yuri Tatevasyan, “Rus halkıyla bir sorunumuz yok, ama Kremlin’in kölesi olmak istemiyoruz” dedi.

Kaynak: T24

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi