Kızılyürek’ten Erasmus hamlesi

Avrupa Parlamentosu Üyesi Niyazi Kızılyürek, Kıbrıs Türk toplumunun Erasmus+ Programına alınması konusunu Eğitim, Kültür, Araştırma, Yenilik ve Gençlik Komiseri Mariya Gabriel ile Strasburg’ta görüştü.

Avrupa Parlamentosu Üyesi Niyazi Kızılyürek, Kıbrıs Türk toplumunun Erasmus+ Programına alınması için bir süreden beridir sürdürdüğü çalışmalarına bir yenisini ekledi.

Eğitim, Kültür, Araştırma, Yenilik ve Gençlik Komiseri Mariya Gabriel ile Strasburg’ta gerçekleştirdiği toplantıda, Avrupa Birliği’nin vatandaşı olan Kıbrıslı Türklerin Erasmus+ Programının dışında bırakılmalarının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Kızılyürek, Kıbrıslı Türklerin, Avrupa Birliği’nin değerlerini gençler ve öğrenciler arasında yaymayı, eğitim kurumları arasında işbirliğini ve herkesi kucaklamayı amaçlayan bu güzide programın kapsama alanın dışında bırakmasının programın amaçlarıyla çeliştiği gibi, Kıbrıslı Türkleri AB’yle yakınlaştırmayı amaçlayan Konsey kararlarına da ters düştüğünü söyledi.

Komiser Gabriel, konuyu yakından takip edeceğini ve kabinesinin Kızılyürek ile istişare içinde olumlu sonuç almak için elinden geleni yapacağını ifade etti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi