CMC’YE KİM ÇÖKECEK?

YDP’li bakan Erhan Arıklı, “CMC ile ilgili haftaya somut gelişmeler olacak” dedi. Bugün Kıbrıs konuyla ilgili önemli bilgilere ulaştı...

HABER MERKEZİ

Bugün Kıbrıs’ın elde ettiği bilgiye göre TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Dışilişkiler Başdanışmanı, Kıbrıs İşleri Koordinatörü Halil Afşarata konuyla yakinen ilgileniyor.

‘HER YER AKP’
Afşarata’nın geçtiğimiz aylarda adaya gelerek maden işletmesi için CMC konusunda zorla ek protokol imzalattığı belirtiliyor. Gelişme, AKP’nin ‘her yeri bizimkiler yönetecek’ politikasının parçası olarak görülüyor.

ARIKLI MECLİS’TE AÇIKLADI
Hükümeti’nin küçük ortağı YDP Genel Başkanı ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, “CMC en fazla kanayan yaralarımızdan biri. Hükümet, bu konuyu ciddiyetle ele alıyor. Bir iki hafta içerisinde somut bir gelişme olacak” dedi. “Oradaki atıkları bertaraf edecek ve içindeki cevheri ortaya çıkarıp, yerel ve merkezi hükümetle paylaşacak şirketler arıyoruz” diyerek, “Bir iki hafta içerisinde bu süreç neticelendirilebilir” şeklinde konuştu. 

“Biz bunları söyleyince, birileri hemen tebessüm ediyor, ‘yine peşkeş çekiliyor’ iddiasında bulunuyor” diyen Arıklı, “Bu gibi iddialar yüzünden yıllardır o atıklar orada bekliyor. Gelin “şeffaf bir şekilde bir şirket bulalım, bu atıkları bertaraf edelim” şeklinde konuştu. “Atıklar konusunda el birliğiyle ciddi adımlar atmak zorundayız” diyen Arıklı, “Bırakın bu konuda adım atalım, önümüze set çekmeyin” ifadelerini kullandı.

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi