Sarp ve Öktem’den Keman & Piyano Resitali

Halit Sarp ve Eser Öktem, Naci Talat Barış ve Dostluk Evi’nde müzikseverler ile buluşacak.

HABER MERKEZİ

Keman sanatçısı Halit Sarp ve piyanist Eser Öktem, 5 Kasım Cumartesi akşamı saat 20:00’de Naci Talat Barış ve Dostluk Evi’nde müzikseverler ile buluşacaklar.

İkili, halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek konserde J.S Bach, W.A Mozart, L. van Beethoven, G. Fauré, F. Kreisler, S. Rachmaninoff, E & A Morricone ve V. Monti gibi büyük bestecilerin eserlerini icra edecekler.

ESER ÖKTEM KİMDİR

Eser Öktem, Kathryn Stott, Fazıl Say, Gülsin Onay, Marcella Crudeli, Alberto Portugheis, Boris Berman, Cyrpien Katsaris, Konrad Richter, Hüseyin Sermet, İbrahim Yazıcı, Emre Şen, David Dolan, Helen Krizos, Francesco Libetta ve Konstanze Eickhorst gibi dünya çapında sanatçıların ustalık sınıflarına kabul edilerek bu sanatçıların hayranlığını kazandı.

Öktem, 14 yaşında başladığı konser kariyerinde İngiltere’de Londra Steinway Hall, Manchester Whitely Hall ve Baronial Hall’da, Fransa’da Paris St. George Anglican Church ve Maisons Laffitte’de, Rusya’da Moskova Ovstrovsky Hall’da, İsviçre’de Zürih Üniversitesi’nde, Türkiye’de Ankara, Bursa, İzmir, Bodrum, Mersin, Tekirdağ ve Safranbolu’da, K.K.T.C.’de Lefkoşa, Girne ve Gazimağusa’da, Güney Kıbrıs’ta Lefkoşa, Larnaka ve Limasol’da çok sayıda uluslararası festivale davet edildi ve buralarda çok sayıda resital ve oda müziği konserleri verdi.

Nürnberg Müsik Hochschule Senfoni Orkestrası, Zürich Akademik Senfoni Orkestrası , Bursa Devlet Senfoni Okrestrası, Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Kıbrıs Senfoni Orkestrası gibi senfoni orkestraları eşliğinde turnelere çıkarak Prof. Burkhard Rempe, Martin Lukas Meister, Jose Ferreira, Agis Ionnides, Naci Özgüç, Ali Hoca gibi orkestra şefleriyle solist olarak piyano edebiyatının farklı dönemlerinden piyano konçertoları seslendirdi.

Konser kariyerinin yanında 2014-2018 yılları arasında Ankara’da Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde yarı zamanlı öğretim üyeliği ve Karabük Üniversitesi Fethi Toker Güzel Sanatlar Fakültesi’nde misafir öğretim görevlisi olarak da görev yapan Eser Öktem, çalışmalarını 2018 yılından beri adada sürdürmekte, yurtiçi ve yurtdışında konserler vermektedir.

HALİT SARP KİMDİR

Halit Sarp, 2005-2009 yılları arasında Türkiye, Almanya ve Güney Kıbrıs’ta bulunan profesyonel orkestralarla birçok kez çalma fırsatı buldu. Aynı yıllarda Lefkoşa Oda Orkestrası ile yurt içinde birçok konser verdi. 2009-2013 yılları arasında Kıbrıs’ta bulunan Cyprus Youth Senfoni Orkestrası konserlerinde misafir sanatçı olarak yer aldı.

Halit Sarp; Lukas David, Jan Talich, Jack Liebeck gibi ünlü keman virtüözlerinin bulunduğu usta sınıflarına katıldı.

2014 yılında “Dünya Sanat Günü” çerçevesinde düzenlenen ve K.K.T.C.’de ses getiren “Senfonik Özlem” projesine katılarak dünyanın farklı ülkelerinde sanat yaşamlarını sürdüren sanatçılarla ayni sahneyi paylaştı.

2015 yılında kurulan K.K.T.C. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sınavını kazanan sanatçı, orkestra ile çıktığı turnelerde Türkiye’de bulunan T.C. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Bursa Devlet Senfoni Orkestrası, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası gibi orkestralarla birlikte konserler verdi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi