15 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA TECAVÜZ ETTİLER

Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) üyesi Boz Oymak Beyi İlter Kırmızı, 1955-1974 yıllarının saklı tarihini belgeleriyle aktardığı kitapta savaşta yaşanan tecavüzlerle ilgili itiraflarda bulundu.

HABER MERKEZİ

‘BİR SIR ADAM’ KONUŞTU…

“Topal’la birlikte Eftakomi’ye gittik ve arabadan inip köy meydanında yürümeye başladık. Yaşlı bir Rum kadın ağlayarak önümüze atıldı. Bizi bir eve doğru çekmeye çalıştı. İçeride demir bir köy karyolası vardı. Üstünde beyaz bir çarşaf seriliydi. Yaşlı kadın yavaşça çarşafı çekti açtı ve altından 14-15 yaşlarında bir kız çocuğu göründü. Çocuğun saçları darmadağın, bacakları kan içindeydi. Yaşlı kadın önüme diz çöküp, “Pekse mas/vur bizi, bitsin bu eziyet” diye yalvarmaya başladı. Meğer her gece 3-5 kişi gelip çocuğa tecavüz edermiş.

O köyde yaşayan Kıbrıslı Türklerden bir teki bile her gece tekrarlanan bu olaya seslerini çıkarmamış. Yahu çocuğa tecavüz edenler de, olaya sessiz kalanlar da tecavüze uğrayan da aynı köyün veya çevre köylerin insanlarıydı!

Topalı da yanıma aldım doğru karargaha gittik ama bizi buz gibi bir adam karşıladı. ‘Siz karışmayın bu işlere, her şey bizim kontrolümüzde’ deyip haberdar olduğunu açıkça belli etti.

Birkaç gün sonra bana yeni bir görev verildi. Bir Türk kadını ve çocuğu teslim alıp Mağusa’ya götürecektim. Gidene kadar 3-5 barikattan geçmek zorundaydık. Daha ilk barikattan arabanın içinde dondum kaldım. Kadın bizi durduran askerlerin Rum olduğunu zannedip feryat figan çığlık atmaya başladı. Arabaya bindiği andan beri sesi çıkmayan kadın gözlerimin önünde çığlıklar atarak sinir krizi geçirmeye başladı. Güneyde Baf yakınlarındaki evinde tecavüze uğramıştı. Rum askerleri her gece çocuğun önünde kadına tecavüz edermiş, kadın bunalıma girmiş, kendisine yapılan saldırıdan sonra susmuştu.”

Tarihçiler Güven Uludağ ve Koral Özkoraltay ile Osman Kırmızı imzalı kitap tüm kitapçılarda…

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi