Tatar, İstanbul Ticaret Odası’nın yayımladığı ‘yeni kitabını’ tanıttı

Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar, İstanbul Ticaret Odasi’nin (ITO) yayımladığı “Kıbrıs Sevdası-Ateşi Hiç Sönmeyen Ülkünün Peşinde Geçen Ömürler ve Ersin Tatar” adlı kitabın tanıtım etkinliğine katıldı.

Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar, “Kıbrıs Sevdası-Ateşi Hiç Sönmeyen Ülkünün Peşinde Geçen Ömürler ve Ersin Tatar” adlı kitabın İstanbul Ticaret Odası’nda düzenlenen tanıtım etkinliğine katıldı.

Etkinlikte yaptığı konuşmada, bu kitabın tanıtım etkinliğinde bulunmanın, kendisi için gurur verici olduğunu belirten Tatar kitabın, Kıbrıs Türk halkının son 60 yılda yaşadığı ve KKTC’nin başarısının ortaya çıkması noktasında herkesin ortak mücadelesini anlattığını kaydetti.

“Ben Kıbrıs meselesinin içine doğmuş bir kişiyim. Çocukluk yıllarında yaşadıklarım, Kıbrıs’ın acı tarihiyle alakalı. Benim yasemin tüten Lefkoşa sokaklarında erken yaşlarda başlayan hayatım, hep Kıbrıs meselesi içinde geçmiştir. Kıbrıs’ta bir Türklük mücadelesi vardı. Kıbrıs Türkü’nün varlığını sürdürebilmesi için çok acılar çektik, şehitler verdik. Ama hiç yılmadık. Çünkü biliyorduk ki Anavatan Türkiye her zaman yanımızda ve Türk ulusu bizi yalnız bırakmayacak.

İşte, 20Temmuz 1974’te Kıbrıs Barış Harekâtı ile Mehmetçik adaya ayakbastı ve o günden sonra Kıbrıs’ta yeni bir dönem başladı. Bütün bunlar benim şahsen çocukluğumdan o yıllara kadar olan hikâyemdir ve o hikâyem devam ediyor. Şimdi Cumhurbaşkanı olarak Anavatan Türkiye’nin de tam desteğiyle egemenlik mücadelemiz sürmektedir” diyen Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da tam desteğiyle yeni siyasetin eşit egemenlik temelinde olacağını ve Kıbrıs’ta bir antlaşma olacaksa yan yana yaşayan iki ayrı devletin iş birliği ile olacağını, bütün dünyanın bildiğini savundu.

“KKTC’NİN TANINMASI İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”
Istanbul Ticaret Odasi himayelerinde yayimlanan kitapla ilgili de görüs belirten Tatar, “Bu kitaptaki mesajlarin bütün dünyaya duyurulmasi da mücadelemizde bir asamadir. Bu kitapta birçok ayrinti ve çok anlamli olaylar var. KKTC’nin taninmasi için mücadelemizi sürdürecegiz. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, ‘KKTC’nin taninma zamani gelmistir’ demistir. Bu mesaj çok önemlidir. Anavatan ile iliskilerimizin daha da güçlenmesi Kibris’ta varligimizi devam ettirmemiz için Türkiye’nin gücüne ihtiyacimiz vardır” şeklinde konustu.

ITO’nun Eminönü Merkez Binası’nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına ev sahipliği yapan ITO Başkanı Sekib Avdagiç de Kıbrıs Sevdası kitabının Tatar’ın ‘ateşi sönmeyen bir ülkünün peşinde’ geçen ömrünü anlattığını hatırlatarak, kitabin Türkiye ile Kıbrıs’ın kaderinin de, geleceğinin de bir ve beraber olduğunun en somut göstergesi oldugunu söyledi.

Konuşmaların ardından Tatar, ilk kitabı imzalayarak ITO Başkanı Sekib Avdagiç’e verdi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi