Rusya’da savaş karşıtı bir aktivist, ormanda yaşamaya başladı

Güney Rusya'da isimsiz bir bölgeye kamp kuran aktivist, hayatı hakkında açıklamalarda bulundu.

Rusya’da, IT Uzmanı ve savaş karşıtı olan bir aktivist, orduya alınmamak için uzak bir ormanda kamp kurdu ve halkı vahşi doğadaki hayatı hakkında bilgilendirdi.

Moscow Times’da yer alan habere göre, kimliğini korumak için isim değiştiren Adam Kalinin, yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini desteklemediğini ancak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 21 Eylül tarihinde ‘kısmi’ seferberlik ilanına rağmen ülkesinde kalmayı tercih ettiğini söyledi.

İsimsiz bir Güney Rusya bölgesinde kamp kuran Kalinin, Mediazone adlı internet sitesine konuştu ve ‘’Neden ülkemi terketmek zorunda kalmalıyım?’’ dedi.

Kalinin, gıda sağlamak için kamp kurduğu yere yaklaşık 1 saat uzaklıktaki bir yere temel malzemelerin bulunduğu bir konteyner yerleştirdi. Su ihtiyacını gidermek için ise, 20 litrelik plastik bir kovada yağmur suyu biriktirdiğini söyledi.

Ormana iki adet çadır kurduğunu belirten Kalinin, birini ofis olarak kullanırken diğerini ise dinlenmek için kullandığını ifade etti. Kalinin, “Kullandığım çadırları ayırdım çünkü biri güneş ışığının olduğu, açıklığın olduğu ferah ve hoş bir yer. ‘Ofis’ olarak kullandığım çadırda ise hava o kadar ferah değil, rüzgar estiğinde oldukça kirli fakat internet erişimi var” dedi.

Aktivist, şuanki hayatını ‘süper çevre dostu’ olarak tanımlıyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi