Britanya’nın sığınmacıları Ruanda’ya göndermek için anlaştığı hava yolu şirketi, anlaşmadan çekildi

Britanya hükümetinin planı doğrultusunda ülkedeki sığınmacıları Ruanda'ya taşıması için tutulan hava yolu şirketi, aktivistlerin baskısının ardından anlaşmadan çekildi.

Temmuz ayında Privilege Style hava yolu şirketine ait bir uçak ilk parti sığınmacıları Britanya’dan Doğu Afrika ülkesine uçuracakken kalkıştan dakikalar önce gelen bir Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararıyla durdurulmuştu.

The Guardian’ın haberine göre Britanya hükümeti, diğer hava yolu şirketleri “sınır dışı uçuşlarını” gerçekleştirmeyi reddedince Mallorca merkezli Privilege Style ile “son çare” olarak anlaşmıştı.

The Guardian’ın aktardığına göre işkence yaşayanların e-postaları ve sığınmacı organizasyonlarının baskıları sonucunda Privilege Style, uçuşları gerçekleştirmekten vazgeçti.

Geçmişte “sınır dışı uçuşları” için kullanılan Titan Airways ve AirTanker, Londra’nın bu planında yer almayacaklarını açıklamıştı.

Britanya hükümeti, nisan ayında ülkedeki sığınmacıları Ruanda’ya yollamak için Doğu Afrika ülkesi ile 120 milyon sterlin değerinde bir anlaşma imzalamıştı. Bu anlaşma kapsamında Britanya’ya “yasa dışı” yollarla giren sığınmacılar zorla ticari uçaklara bindirilip Ruanda’ya gönderilecekti.

Kaynak: T24

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi