GENÇLERİN ‘UMUDU’ KUMAR

Maaşıyla ev ve araba sahibi olamayacağını düşünen gençler çareyi kumarda arıyor. Bugün Kıbrıs’a konuşan yurttaşlar yöneticilerden umudu kesmiş durumda şansını kumarda deniyor.

HABER MERKEZİ

Selim Ö. (Mühendis): “Karım da ben de mühendisiz. Özel şirketlerde çalışıyoruz. Aldığımız maaşlar asgari ücretin hemen üstü. Bu şartlarda sadece karnımızı doyurabiliyoruz. Yüklü paraya ihtiyacımız var, bunun için şansımızı kumarda deniyoruz. Birçok insan duyuyoruz milyonlar kazanıp ev bark sahibi oluyorlar.”

Ebru C. (Öğretmen): “Karı-koca öğretmeniz. Özel bir kolejde çalışıyoruz. 13 yaşında bir kızımız, 8 yaşında bir oğlumuz var. Özlediğimiz yemekleri casinolu otellerde yiyoruz, bir yandan da şansımızı deniyoruz belki büyük bir şeyler yakalarız da çocukların odasını yaparız diye oynuyoruz, maaş sadece boğaza yetiyor.”

Emine B. (Özel sektör): “Kıbrıs’ta yapacak şey yok. İşten sonra yapacak hiçbir şey yok. En eğlenceli şey otellerin kumarhaneleri en azından bedavadan yiyip, içiyoruz. Meyhaneye gitsen iki kişi neredeyse bin lira. Bir de üstüne makinelerde kazanıp mutfak masrafımızı çıkarıyorum. İnanın sadece maaşla yaşamak mümkün değil.”

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi