Bengihan: Başbakanlık UBP’nin örgüt binası oldu

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, Başbakanlık önünde hükümetin yasa dışı istihdamlarına yönelik sert açıklamalarda bulundu, hukuk yoluna gidileceğini söyledi.

HABER MERKEZİ

KTAMS Başkanı Güven Bengihan bu sabah Başbakanlık önünde hukuka aykırı istihdamları protesto etmek için düzenlenen eylemde hükümete sert eleştirilerde bulundu. Bengihan geçici işçi statüsünde, Başbakanlığa temmuz ayında 17 kişi, ağustos ayında 1 kişi, eylül ayında 20 kişi, toplam 38 kişi, Ulaştırma Bakanlığına ağustos ayında 6 kişi, Turizm Bakanlığına 13 kişi, Çalışma Bakanlığına 1 kişi, Sağlık Bakanlığına 1 kişi, Maliye Bakanlığına 1 kişi, Sivil Savunma’ya 3 kişi ve Cumhurbaşkanlığına ise sadece Ekim ayında 8 kişinin istihdam edildiğini söyledi.

Bengihan, sözleşmeli, taşeron firma adı altında ve mevsimlik işçi statüsünde istihdam edilenleri de ayrıca açıklayacaklarını belirttiği konuşmasında, Başbakan ve Bakanlar Kurulu’nun ülkenin gençlerinin geleceğini çalarak onlara ihanet ettiğini söyledi. Konuşması sırasında Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin “size ne battı” sözlerine de cevap veren Bengihan hükümete yönelik, “Ülke gençlerinin geleceğine, devlete olan inancına, demokrasiye ve adalete olan bağlılığına yarattığınız haksız düzen battı. Size de batsaydı da rahatsız olsaydınız. Sizin umurunuzda değil. Sizin tek derdiniz yandaşlarınızın ve akrabalarınızın refahı. Bu ülkenin gençlerinin göç yollarını böyle böyle açıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

KAMU GÖREVLİSİ OLMAYAN KİŞİLER BAŞBAKANLIK BİNASINDA ÖRGÜT ÇALIŞMASI YAPIYOR
KTAMS Başkanı Güven Bengihan, üç kişilik münhale 715 kişinin başvurduğunu söyledi. Bengihan, Başbakanlığın birinci katında örgüt çalışmaları için bir oda ayrıldığını belirterek, “Kamu görevlisi olmayan kişiler Başbakanlık binasında örgüt çalışması yapıyor. Başbakanlık UBP’nin örgüt binası oldu” dedi.

Hükümetin geçici işçi alımını mahkemeye taşıyacağını söyleyen Bengihan, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun 16 Ekim’de yaptığı sınavda 475 kişinin başarılı olduğuna işaret etti. Bengihan, “Şu an devlet dairelerinde yüze yakın personel ihtiyacı var. Hükümet başarılı olan 475 kişinin içinden sırasıyla bu açıkları doldurmalıdır. Geçici istihdamlar bu arkadaşlarımızın hakkını elinden almakta, kamuda fırsat eşitsizliği ve hukuka aykırı uygulamalara sebep olmaktadır” dedi.

Başbakanlığa alınan geçici personelin, 47/10 Kamu görevlileri Yasası’na aykırı istihdam edildiğine işaret eden Bengihan, “Hukuka aykırı her istihdamı dava edeceğiz. İşe alınan arkadaşlara da sesleniyorum. Bizi arayıp ‘işimizden, ekmeğimizden etmeyin’ demeyin. Sizin işe alınış şekliniz yasa dışıdır” dedi.

DAİRE MÜDÜRLERİ İKRAMİYELERİNİ DAVALARA HARCAYACAK
Daire Müdürlerini de uyaran Bengihan, yasa dışı istihdamları onaylayıp, kamu personeli olmayan kişilerin dairelerde çalışmalarına izin veren müdürleri de İyi İdare Yasası’ndan dava edeceklerini ifade etti. “Daire Müdürleri, ‘kaptık müdürlüğü, emeklilikte piyango vurdu bize’ diye düşünmesin. Hukuka aykırı işlemlere göz yuman kamu idarecileri açtığımız davalar sonucu ikramiyelerini mahkemelere verecekler” diyen Bengihan, hukuka aykırı her istihdam için dava açılacağını, bu işlerin peşini bırakmayacaklarını vurguladı.
Basından gelen bir soru üzerine ise Bengihan şu ifadeleri kullandı:

“Tatar başka bir ülkede yaşıyor. Ömrünü Kıbrıs sınırları dışında geçirdiği için konuşmalarında diğer ülke insanlarından bahsediyor. Buraya yönelik ne hayatın ucuzlamasına ne de ülkenin geleceği ile ilgili bir açıklaması var.
Bu ülkeyi bu ülkenin insanları düzeltir. Ne zamanki ben değil biz olacağız o zaman düzeleceğiz.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi