Seks yapmayı bırakma kararı alan kadınlar anlatıyor: Enerjimi başka şeylere harcıyorum

Terapist Meaghan Rice, New York Post'a yaptığı değerlendirmede, "Kadınlar, vakit ve enerji aldığı için seks yapmayı tercih etmeyebiliyor. Bunlar önemli şeyler" dedi.

Oyuncu Drew Barrymore, geçen hafta yazdığı bir yazı ile 2016’da eski eşiyle ayrıldıktan sonra “fiziksel yakınlaşma” yaşamadığını ve seks yapmayarak bir şey kaçırmadığını hissettiğini yazdıktan sonra, birçok insan cinsellikten uzaklaşmaları ile ilgili tecrübelerini sosyal medyada paylaştı.

New York Post’a konuşan iki çocuk annesi 40 yaşındaki Claire, 2018’de 12 aylık ilişkisi bittikten sonra “erkekleri memnun etmek için sekse çok vakit ayırdığını” fark ettiğini ve o tarihten bu yana kimseyle ilişkiye girmediğini belirtti.

“Seksin aşk olmadığını anlamak için bir araya ihtiyacım vardı” diyen Claire, “Seksin amacı sadece erkeğe keyif vermek olmamalı. Kendiniz de keyif almalısınız” ifadelerini kullandı.

Claire, seksi bırakma tecrübesini “özgürleştirici” diyen nitelendirirken çocuklarına da daha çok zaman ayırdığını hissettiğini belirtti.

Seksi özlemediğini belirten Claire, sarılıp uyumak gibi başka fiziksel yakınlaşma yollarına mesafeli olmadığını belirtti. Claire, başka arkadaşlarının da benzer kararlar aldığını ve onların da mutlu olduğunu ifade etti.

45 yaşındaki Jennifer da, “Mutlu olmak için bir partnere veya sekse ihtiyacımız olmadığı mesajı bence önemli. Ben sekse önem veren bir insanım. Geçen yıl içinde sadece iki kez seviştim çünkü benim için bir öncelik değildi” dedi.

“Kendimi tam hissetmek için sekse ihtiyacım yok” diyen Jennifer, “Zaman doğru olduğunda tekrar sekse açığım” diye konuştu.

Jennifer seksin sağladığı özel bağlantıyı özlediğini, ancak şimdilik fiziksel enerjisini karavanını yenilemeye ayırdığını ifade etti.

Terapist Meaghan Rice, New York Post’a yaptığı değerlendirmede, “Kadınlar, vakit ve enerji aldığı için seks yapmayı tercih etmeyebiliyor. Bunlar önemli şeyler” dedi.

Rice, “Seks ilişki yapısının bir parçası olabilir de, ama olmak zorunda değil” diye konuştu.

Kaynak: T24

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi