Kızılyürek yazdı: ‘Aşırı sağ’ Kimlik ve Demokrasi (ID) grubu, Kıbrıslı Türklere yapılan yardımın kesilmesini önerdi

"AB’nin Kıbrıs Tük toplumuna yaptığı ve yıllık 30-35 Milyon Euro’yu bulan yardım, bütçenin Avrupa Parlamentosu tarafından onaylanmasına bağlıdır. Endişe verici olan şudur: Aşırı Sağı temsil eden Kimlik ve Demokrasi (ID) grubu, Kıbrıslı Türklere yapılan yardımın kesilmesi için bütçe taslağında değişiklik yapılmasını önerdi!" 

HABER MERKEZİ

Avrupa Parlamentosu Kıbrıslı üyesi Niyazi Kızılyürek, “Kıbrıslı Türklere AB Yardımını Kesmek İsteyenler Var!” başlıklı Yenidüzen’de yer alan yazısında Avrupa Birliği’nin 2023 bütçe görüşmeleri sırasında Aşırı Sağ olan Kimlik ve Demokrasi (ID) grubunun, Kıbrıslı Türklere yapılan yardımın kesilmesi için bütçe taslağında değişiklik önerdiğini duyurdu. Kıbrıslı Türk tarafının iki devletli çözüm tezinin kabul görmediği üzerinde duran Kızılyürek, Kıbrıslı Türkleri bekleyen tehlikelere dikkat çekti.

Kızılyürek gelişmeyi şu şekilde aktardı:

“19 Ekim 2022 tarihinde Avrupa Parlamentosu’nun Strasburg’taki Genel Kurulu’nda AB’nin 2023 yılının bütçesini görüştük. Parlamento tutumunu belirledi ve Konsey ve Komisyonla yapılacak üçlü görüşmelere geçilmesinin önünü açtık. AB bütçesi haliyle Kıbrıslı Türkleri de ilgilendiriyor. AB’nin Kıbrıs Tük toplumuna yaptığı ve yıllık 30-35 Milyon Euro’yu bulan yardım, bütçenin Avrupa Parlamentosu tarafından onaylanmasına bağlıdır. Endişe verici olan şudur: Aşırı Sağı temsil eden Kimlik ve Demokrasi (ID) grubu, Kıbrıslı Türklere yapılan yardımın kesilmesi için bütçe taslağında değişiklik yapılmasını önerdi! İşin iyi tarafı, öneri çoğunluk tarafından reddedilmesi oldu. Şimdilik!”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi