Erdoğan’dan tavsiye: Kripto para kumarı yerine, blokzincir’e yönelin

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan "Hiçbir dayanağı olmayan kripto para kumarlarına yönelmek yerine, blokzincir teknolojisi gibi yeniliklere yönelin" dedi.

Türkiye’nin AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı tarafından düzenlenen “Blokzincir İstanbul” etkinliğinde konuştu.

Türkiye’nin internet konusunda fiber altyapıda yavaş gittiğini söyleyen Erdoğan, “Hızlandırmamız gerektiğinin farkındayız. İnşallah yakında bu konuda çok önemli adımları hayata geçirmiş olacağız” dedi. Erdoğan, “Gençlerimize hiçbir dayanağı olmayan kripto para kumarlarına yöneltmek yerine blokzincir teknolojisi gibi yeniliklerin geliştirilmesinin içinde yer alan daha büyük ve mümbit mecralara yönelmeleri tavsiyesinde bulunuyorum” çağrısında bulundu.

Öte yandan TOGG hakkında da konuşan Erdoğan, “Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünde banttan indirme törenini yapacağımız TOGG otomobilimiz de ülkemizin teknolojide geldiği seviyenin sembollerinden biridir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklaması şöyle:

“Artık kendi uzay programını başlatan bir ülke haline gelmemiz, internet alt yapımızı geliştirmemiz bunların işaretidir. İnternette fiber altyapı konusunda biraz yavaş gidiyoruz, onu da hızlandırmamız gerektiğinin farkındayız. İnşallah yakında bu konuda çok önemli adımları hayata geçirmiş olacağız.”

“Gençlerimize hiçbir dayanağı olmayan kripto para kumarlarına yönelmek yerine blokzincir teknolojisi gibi yeniliklerin geliştirilmesinin içinde yer alan daha büyük ve mümbit mecralara yönelmeleri tavsiyesinde bulunuyorum.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi