Okullar arası “Bilimle Daha İleri” kısa video yarışması tamamlandı

Avrupa Komisyonu’nun desteği ile Avrupa Araştırma ve İnovasyon Günler kapsamında ilkokul, ortaokul, lise ve meslek lisesi öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen yarışmanın ödülleri 21 Ekim'de sahiplerini bulacak.

AB Bilgi Merkezi’nden yapılan açıklamada, Avrupa Komisyonu’nun desteği ile Avrupa Araştırma ve İnovasyon Günler kapsamında ilkokul, ortaokul, lise ve meslek lisesi öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen “Bilimle Daha İleri” konulu kısa video yarışma serisinin ilkinin tamamlandığı bildirildi.

Merkez, yarışmanın birinci aşamasının jüri değerlendirmesinin 13 Ekim 2022, Perşembe günü gerçekleştirildiğini ve yapılan değerlendirme sonucunda ödül almaya hak kazanan okullara ödüllerinin 21 Ekim’de verileceğini açıkladı. Avrupa Komisyonu Yapısal Reform Destek Genel Müdürü Sayın Mario Nava’nın katılımı ile gerçekleşecek ödül töreni 21 Ekim 2022, Cuma günü 15:00- 16:30 saatleri arasında Lefkoşa Türk Lisesi’nde düzenlenecek. Etkinlikte ayrıca, Kıbrıs Türk toplumuna yönelik AB Yardım Programı kapsamında okullara sağlanan destek ile kurulan laboratuvar ve ekipman imkanları ile araştırma ve innovasyon becerilerinin genç nesillere sağlanan fırsatlar da konuşulacak.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi