BBC Farsça: İran’daki protestolarda 17 yaşındaki öğrenci, bir metreden kısa mesafeden karnından vuruldu

BBC Farsça'ya konuşan kaynaklara göre bir İran güvenlik gücü mensubu, okuldan kaçıp protestolara katılan Aindezadeh'yi yakın mesafeden pompalı tüfek ile karnından vurdu.

İran’da meydana gelen hükümet karşıtı protestolar sırasında Meşhed kentinde hayatını kaybeden 17 yaşındaki lise öğrencisi Abolfazl Aindezadeh’nin yakın mesafeden vurulduğu düşünülüyor.

BBC Farsça’ya konuşan kaynaklara göre bir İran güvenlik gücü mensubu, okuldan kaçıp protestolara katılan Aindezadeh’yi yakın mesafeden pompalı tüfek ile karnından vurdu.

BBC Farsça’nın haberine göre Aindezadeh’nin ölüm sertifikasında 17 yaşındaki gencin, 8 Ekim’de saçmanın sebep olduğu karaciğer ve böbrek hasarı nedeniyle öldüğü tespit edildi. Bir doktor, Aindezadeh’nin bir metreden daha kısa mesafeden vurulduğunu belirtti.

Yetkililer, Meşhed’de öldürülen gençle ilgili yorum yapmadı. Aindezadeh’nin cenazesinde çekilen görüntülerde babasının, “Oğlum ne suç işledi de karnına 24 saçma yağdırdınız” dediği duyuluyor.

BBC’nin haberine göre 9 Ekim’de polis, Aindezadeh’nin ailesini arayıp çocuklarını yerel karakoldan almalarını söyledi. Ancak aile, karakola gittiğinde çocuklarının öldüğünü öğrendi.

İran’da 16 Eylül’de 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin “örtünme kurallarına uymadığı” gerekçesiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra ölmesiyle rejim karşıtı protestolar başlamıştı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi