“Merkez İhale Komisyonu ve Kıb-Tek’teki bu şaibeleri ortaya kim çıkaracak?”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ve Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP) tarafından yapılan ortak açıklamada, Kıb-Tek'teki usulsüz akaryakıt alımlarının yargıya havale edilmesi gerekliği vurgulandı.

HABER MERKEZİ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ve Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP), Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’ndaki (Kıb-Tek) şaibeli ihalesiz alımların ve bir türlü gerçekleştirilemeyen ihale nedeniyle de Merkezi ihale Komisyonu’nun bir an önce soruşturulup yargıya havale edilmesini talep etti.

TDP-TKP Basın Bürosundan yapılan açıklamada, ihalesiz alınan 150 dolar ile 75 dolar akaryakıt taşımacılık bedellerinden yine ihalesiz olarak yapılacak alımda fiyatın 13 dolara indiğini belirterek, bugüne kadarki fahiş fiyatlardan yapılan alımların soruşturmasının ne durumda olduğu soruldu.

TDP-TKP açıklamasında şöyle devam etti;
“Kimlerin cebine ne kadar paralar komisyonlar girmiş? İhaleler niye sürekli iptal ediliyor? Merkez İhale Komisyonu’nda ve Kıb-Tek’teki bu şaibeleri ortaya kim çıkaracak? Maliye Teftiş Kurulu, Başbakanlık Denetleme Kurulu, Sayıştay ve Mali Polis daha ne olmasını bekliyor?
Soruşturmaların bir an önce anılan kurumlar tarafından siyasetten arınmış olarak yapılıp yargıya havale edilmesi elzemdir.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi