“Kıb-Tek Hükümet’in bakkal dükkanı değil”

El-Sen Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu sendika adına yaptığı yazılı açıklamada, son iki yıl içinde dördüncü kez alınan borç faizlerinin silinmesi kararlarını eleştirdi.

HABER MERKEZİ

El-Sen Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu sendika adına yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu 47/2022 sayılı yasa gücünde kararnameye işaret ederek, “Son iki yıl içinde dördüncü kez alınan borç faizlerinin silinmesi kararı, zaten hükümetin doğrudan alım yöntemi ile fahiş fiyatlara aldığı yakıt yüzünden borç batağı içinde olan kurumu daha da zor duruma sokacağı nettir” dedi.

Alınan bu kararın ne tüketiciye kolaylık nede kamu menfaati sağlayacağını vurgulayan Tuğcu, tüketicileri “nasıl olsa ödemeyim af çıksın silinir” düşüncesine itmekten öteye gitmeyeceğinin altını çizdi.

El-Sen Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Bu kararı alan Bakanlar Kurulunun Kıb TEK’in Bankalara ödediği fahiş faizleri de silecek mi? Kıb Tek in maliyetin altında satıştan oluşan zarar ziyanını karşılayacak mı?

Sonuç olarak bu karar hem Kıb TEK’i hem de borcunu gününde ödeyen fakir fukaraya haksızlık demektir. El Sen seçim yatırımı olarak yapılan bu affın derhal iptal edilerek düzeltilmesini talep ediyoruz.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi