Kalın: Rusya’ya yapılacak doğal gaz ödemelerinin 2024’e ertelenmesi konusu görüşülüyor

BOTAŞ'ın Rusya'ya yapacağı doğal gaz ödemelerinin 2024'e erteleneceği yorumlarının sorulmasına karşılık Kalın, bu konuda da görüşmeler yapıldığını söyledi.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, A Haber canlı yayınında soruları yanıtladı.

Türkiye’nin enerji noktasında bir sıkıntısının bulunmadığını kaydeden Kalın, ülkenin her türlü enerji ihtiyacının karşılanması için gerekli tüm tedbirlerin alındığını, tedarik ve ödeme noktasında sıkıntı olmadığını kaydetti.

Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağı patlamasıyla ilgili sorulara da yanıt veren Kalın, ailelerin madencilerin emanetleri olduğunu ve emanete sahip çıkmak için gereken her şeyin yapılacağını söyledi.

Hukuki ve idari soruşturmaların hemen başlatıldığını, konunun etraflı şekilde araştırıldığını anlatan Kalın, Sayıştayın da madenin son 3 denetim raporunu incelediğini bildirdi.

Muhalefetten gelen eleştirilere değinen Kalın, “Bu tepkileri verirken nelerin yapıldığı ve yapılabilir olacağına dair fotoğrafı doğru okumak lazım. Yani ilk günden böyle ‘kaza değil, cinayettir’ gibi böyle biraz siyasi ajitasyon ve istismar kokan açıklamaları bir kenara koyup meselenin özüne odaklanmamız gerekiyor” diye konuştu.

Kazaların ve ölümlerin olmadığı bir maden işletmeciliğinin ideal olduğunu, bunun için çalışmaya devam edeceklerini dile getiren Kalın, “İyi uygulamalar, iyi pratikler neyse bunları da alarak bundan sonra bu tür hadiselerin yaşanmaması için gerekli adımlar atılacak” dedi.

Soruşturma ve araştırmanın sonuçlarının görülmesi gerektiğini belirten Kalın, “Halkımız bu konuda müsterih olsun. Bu konu en ince detayına kadar incelenecek, bir ihmal varsa mutlaka ortaya çıkartılacak ve bundan sonra bu tür hadiselerin yaşanmaması, can kayıplarının olmaması için de teknolojik, idari, teknik anlamda ne gerekiyorsa bunlar mutlaka yapılacak” şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi