“Olivia” ara bölgede gösterildi

Kıbrıs'ta son 50 yılda savaş ve çatışmalardan etkilenen üç kuşak kadının hikayesini konu alan 'Olivia' isimli belgesel, ara bölgede bulunan Goethe Estitüsü’nde gösterildi.

“Olivia” isimli kısa belgesel 14 Ekim 2022 tarihinde Lefkoşa ara bölgedeki Goethe Estitüsü’nde gösterildi. Oldukça kalabalık geçen gösterimde Kıbrıs’ta son 50 yılda savaş ve çatışmalardan etkilenen üç kuşak kadının hikayesi izlendi. Gösterimin ardından kısa bir söyleşi gerçekleştirildi.

“Olivia, barışı simgeleyen zeytin veya zeytin ağacı anlamına gelen Latince bir kelimedir. Birinci nesil, savaşın kayıplarını, kayıp akrabaların, evini ve yurdunu kaybetmenin acısını dindirmek için mücadele etmektedir. Diğer yandan ikinci nesil, Kıbrıs’ın bölünmesinden sonra adanın yarısına sıkışıp kalmanın klostrofobik hissini aşmak ve geleceğe dair belirsizliği ve geçmişin geleceğe taşınan acılarından kurtulmak için mücadele ederken, üçüncü kuşak ise doğduğundan beri görme sorunu yaşamaktadır. Çatışma yaşanan bölgelerde, savaşlar ve çatışmalardan en fazla etkilenen kadınlar, barışı inşa etmek üzere inisiyatif alma konusunda daha cesur olabiliyorlar. Üç farklı kuşaktan bu üç kadın düşmanlığı büyütmek yerine dayanışarak birbirlerini sarıp sarmalayıp destekliyorlar ve iyileştiriyorlar.”

Kıbrıs’ın çeşitli şehirlerinde gösterimleri planlanmakta olan “Olivia” ilgili bilgi almak isteyenler Asi Production’un sosyal medya sayfalarından duyuruları takip edebilirler.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi