Mavroyannis uyardı: Bölünme kabusu pusuda bekliyor

Bağımsız cumhurbaşkanı adayı Andreas Mavroyannis, iktidardakilerin Kıbrıs sorunu ile ilgili Ankara'nın hamlelerinin farkında olmadığını söyledi.

Haravgi gazetesinin haberine göre, Mavroyannis, “Sayısız riskler gizliyor – Μaraş’ın açılışı devam ediyor, konu yarım ağız söylenmiş sözlerle içi boş değerlendirmelere daha fazla dayanamaz” dedi.

Bağımsız cumhurbaşkanı adayı Andreas Mavroyannis, Ankara’nın kışkırtıcı açıklamalarını ve Kıbrıs Türk makamlarının Barış Gücü’nü Karaolos/Stefanik bölgesinden kovma ve bölgeyi geliştirmesi üzere iş adamlarına devretmeye yönelik eylemlerini büyük bir endişeyle seyrederken, iktidardakilerin bunun farkında bile olmadığını” vurguladı.

Mavroyannis “Cumhurbaşkanı’nın iki yakın siyasi ortağı ve benim başlıca rakiplerim, geçmişte olduğu gibi bugün de, durumu değerlendirmekten ve riskleri öngörmekten acizler. Bu nedenledir ki, her ikisi de duruşları ve elini kalbine koymadan getirdikleri önerilerle Kıbrıs sorununu kaygan yollara sürüklemekten çekinmiyorlar” dedi.

“Durum bugün kritik olmanın da ötesinde. Kıbrıs sorununun çözülme seyri açısından vahim olacak olumsuz gelişmelerin önüne geçmek için yöneticilerin şu anda bile olsa seferber olması gerekiyor. Bölünme kabusu pusuda bekliyor. Onu önlemek için, kararlaştırılanlar doğrultunda hareket etmeye cesaret, samimi irade ve bağlılıkla devam etmeliyiz” diyen Mavroyannis, “Bizim yapmak istediğimiz şey budur” şeklinde vurguladı. “Üzerinde mutabık kalınan çerçeve ve müzakere müktesebatıyla tutarlı olarak, Crans Montana’da müzakerelerin kesintiye uğradığı noktadan ilerlemeliyiz, Kıbrıs’ın çözüm umudunu, vatanımızın kurtuluşu ve yeniden birleşmesi umudunu güçlendirmeliyiz,” dedi.

Kaynak: RIK

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi