AKEL, Ukrayna’ya askeri teçhizat gönderilmesine karşı çıktı

"Ateşkes yapılarak, barış ve diyaloğa dönüş için BM ve AB'nin diplomatik girişimlerde bulunması yolunu seçmek yerine, Ukrayna'ya savaş malzemesi gönderilmesi için ABD ve AB'nin Avrupa devletlerine baskıda bulunmaları tüm insanlık için kabusa dönüşen bu savaşı körüklemekle eşdeğerdir."

HABER MERKEZİ

Güneydeki Hükümet Sözcüsü Ukrayna’ya askeri teçhizat gönderilmesi konusunu New York Times’a yaptığı açıklamada yineledi. AKEL girişimlerden duyduğu rahatsızlığı yaptığı açıklama ile dile getirdi. Partiden yapılan açıklamada, “Görünen o ki hükümet sahne gerisinde ABD ile bu olasılığı görüşmeye devam ediyor. Hükümetin ve DİSİ’nin bu tavrı tehlikeli ve maceracı bir tavırdır” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında şunlar yer aldı:

“Ukrayna’ya savaş malzemeleri gönderilmesi, ülkemiz açısından yol açacağı tüm sonuçlarıyla birlikte Kıbrıs’ın savaşa direkt olarak karışması anlamına gelmektedir. Ulusal Muhafız Ordusu’nun Rus yapımı silahlarının Batı/NATO silahlarıyla değiştirilmesi fikriyle böyle bir şey yapıldığı takdirde en azından önemli bir süre için ülkenin savunması ve güvenliği üzerindeki ortaya çıkacak etki ve sonuçlar görmezden gelinmektedir.

Ateşkes yapılarak, barış ve diyaloğa dönüş için BM ve AB’nin diplomatik girişimlerde bulunması yolunu seçmek yerine, Ukrayna’ya savaş malzemesi gönderilmesi için ABD ve AB’nin Avrupa devletlerine baskıda bulunmaları tüm insanlık için kabusa dönüşen bu savaşı körüklemekle eşdeğerdir.

AKEL, Ukrayna’ya askeri teçhizat gönderilmesine kesinlikle karşı çıkmaktadır. Ülkenin tüm siyasi güçlerini bu konuda net tavır almaya çağırıyoruz.”

Foto: Arşiv

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi