Elon Musk’tan geri adım: Ukrayna’ya Starlink hizmeti sunmaya devam edecek

ABD, söz konusu hizmeti finanse etmek için Musk ile görüşmeler yaptığını duyurmuştu.

Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin açıklamaları daha önce Kiev’in tepkisini çeken Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, “Starlink hala para kaybediyor ve diğer şirketler vergi mükelleflerinden milyarlarca dolar alıyor olsa da biz Ukrayna hükümetini ücretsiz olarak finanse etmeye devam edeceğiz.” paylaşımında bulundu.

Dün yaptığı açıklamada ilk olarak Starlink uydusunu Ukrayna’ya göndermek için finansal destek sağlamayacaklarını ABD Savunma Bakanlığı’na (Pentagon) bildiren Musk’tan yeni açıklama geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Musk, “Ukrayna hükümetini ücretsiz finanse etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Musk, “Starlink hala para kaybediyor ve diğer şirketler vergi mükelleflerinden milyarlarca dolar alıyor olsa da biz Ukrayna hükümetini ücretsiz olarak finanse etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarının başlamasının ardından Musk, Ukrayna ordusu ve ülke genelinde iletişim kaynağının kesintiye uğramaması için Starlink hizmetinin ücretsiz olarak Ukrayna’ya sundu.

Geçtiğimiz günlerde söz konusu hizmetin maliyetleri olduğunu ve ‘belirsiz bir süre’ için bu hizmeti sunamayacaklarını hatırlatan Musk, bu maliyetlerin Pentagon tarafından karşılanmasını istedi. ABD, söz konusu hizmeti finanse etmek için Musk ile görüşmeler yaptığını duyurmuştu.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi