Baf’ta su baskını

Baf'ta aşırı yağışlar nedeniyle bazı binaların bodrum katlarını su bastı, kopan ağaç dalları yollara düştü.

Güneyin İtfaiye Basın Sözcüsü Andreas Kettis, itfaiyenin Baf ve Yeroskipou bölgelerinden su basmış bodrum katları ve binalardan su çekmek, yollara düşen ağaçları ve tehlikeli nesneleri uzaklaştırmak ve taşan yağmur suyu kuyuları için 30’un üzerinde telefon aldığını açıkladı.

Ayrıca, yolda kalmış bir arabanın çekilmesi için itfaiyenin müdahalesi gerekti. Andreas Kettis, şu anda beş itfaiye ekibinin Baf Belediyesi’ne bağlı ekiplerin yardımıyla çeşitli noktalarda yardım etmek için çalıştığını belirtti. Ayrıca “Stelios Kyriakidis” stadyumunun yakınındaki kavşakta çok miktarda su birikmesi nedeniyle 3 araç yolda kaldı. Geroskipou Meydanı’nda da bazı dükkanlara su girdi ve küçük sorunlar yaşandı. Polisten yapılan açıklamaya göre, Baf – Limasol anayolu üzerinde yolun çeşitli yerlerinde su birikintisi oluşurken, toprak kaymaları yaşandı ve yollarda toprak birikti.

Kıbrıs’ta Meteoroloji Dairesi, şiddetli yağmurlar ve sağanak yağış dolayısıyla, öğleden sonra saat 4’e kadar geçerli olacak sarı alarm yayınladı. Kötü hava koşullarının zaman zaman dağlık ve iç bölgelerde etkili olması bekleniyor. Sağanak yağış sırasında dolu yağışı görülebileceği belirtildi.

Kaynak: RIK

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi