Orta eğitim pazartesi gününden itibaren greve gidecek

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Elmalı, Çavuşoğlu'nun öğretmenlere karşı tutumuna karşı sendika yönetim kurulunun 17 Pazartesi gününden itibaren her türlü eylem grev kararı aldığını söyledi

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Elmalı, sendika Yönetim Kurulu’nun 17 Ekim Pazartesi gününden itibaren her türlü eylem ve grev kararı ürettiğini ve öğretmene hakaret ettiğini savunduğu Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu’na karşı mücadeleyi yükseltme kararı aldığını belirtti.

Ozan Elmalı, pazartesiden itibaren eğitimde yaşanacak kargaşa ve kaosun tek sorumlusunun Milli Eğitim Bakanı ve ona göz yumduğunu öne sürdüğü Başbakan ile Bakanlar Kurulu olduğunu söyledi.

Elmalı, şunları kaydetti:

“Bütün demokratik teamülleri yerle bir ederek, yaz tatilinde okulların kapalı olmasını fırsat bilerek, tek bir kez bile Sendikamızla görüşmeden, yangından mal kaçırırcasına ‘Öğretmenler Yasasını’ değiştirmeye çalışırken, toplumu kandırarak, öğretmenlik mesleğini aşağılayarak, değersizleştirmeye çalışarak yaptığı işi haklı gösterme çabasındadır.

Eğitim Bakanına bir kez daha sormak isteriz: Bu denli öğretmen düşmanlığı yapmanızın nedeni nedir?

Yasa değişikliğinin derhal yürürlüğe girmesi için talimat aldığınız doğru mu? Talimatı yerine getirmek ve koltukta oturmak uğruna öğretmenlere hakaret ederken ve bu mesleği toplum önünde hiçleştirmeye çalışırken vicdanınız sızlamıyor mu?

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi