Bütçesinin yüzde 80’ni belediyenin öz kaynaklarından karşılanan ABEL-SAM açıldı

Alayköy Belediye Başkanı Hulusi Manisoy açılışta yaptığı konuşmada, borç içinde aldıkları belediyeyi yatırım yapabilir pozisyona getirdiklerinin altını çizdi.

HABER MERKEZİ

Alayköy Belediyesi’nin bütçesinin yüzde 80’nini kendi öz kaynaklarından karşıladığı sosyal aktivite merkezi ABEL-SAM dün akşam açıldı.
Açılışa Alayköy Belediye Başkanı Hulusi Manisoy’un yanı sıra, Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe ve birçok milletvekili ile çok sayıda davetli katıldı.

Sosyal aktivite merkezinin tamamlanan ilk etabında belde halkının kullanımına sunulan tam donanımlı bir spor salonu ve 260 koltuk kapasiteli profesyonel tiyatro salonu bulunuyor. Projenin ikinci etabında ise içerisinde farklı sportif ve sanatsal kullanımlara açık birçok sosyal aktivite salonları yer alacak.

Alayköy Belediye Başkanı Hulusi Manisoy açılışta yaptığı konuşmada, ekibine ve tüm belde halkına teşekkür ederken, Alayköy Belediyesini devraldığında yıllarca borç ödemiş olmasına rağmen şuan açılışı gerçekleştirilen ve toplam maliyeti 11 milyon Türk Lirası olan Alayköy Belediyesi Sosyal Aktivite Merkezi’nin yüzde 80 belediye öz kaynaklarından karşılandığını da belirtti.

Açılışta Alayköy Folklor Derneği, A Kare Dans Okulu ve Alayköy Kültür Sanat Derneği gösterileriyle geceye renk kattı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi