Patlamanın kaynağı trafo olarak açıklandı

AFAD Başkanlığı yaptığı açıklamada, artın TTK Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağındaki patlamanın kaynağının trafo olduğunu bildirdi.

HABER MERKEZİ

AFAD Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada “Bartın TTK Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağında trafo kaynaklı bir patlama meydana gelmiştir” denildi.

Açıklamada bölgeye AFAD, Emniyet, jandarma, TTK ve itfaiye ekiplerinin sevk edildiği belirtildi.

AFAD’ın açıklamasında “Ankara ve Sakarya’dan birer mobil koordinasyon tırı yönlendirilmiştir. Kütahya, Zonguldak, Karabük ve Eskişehir İl AFAD müdürleri ile Sakarya, Kütahya ve Eskişehir’den AFAD ekipleri bölgeye sevk edilmiştir. Kütahya ve Zonguldak’tan tahlisiye ekipleri yönlendirilmiştir. Kızılay’dan 2 ikram aracı ve 3 personel aracı bölgeye sevk edilmiştir. Bölgede iletişim kesintisi olmamakla birlikte, tedbir amacıyla 1 mobil baz istasyonu gönderilmiştir. Gelişmeler takip edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

BAĞIMSIZ MADEN İŞ: 90’A YAKIN İŞÇİ OLDUĞU BİLGİSİ VAR

Öte yandan Bağımsız Maden İş ise sosyal medya hesabından patlamaya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Bartın’da Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nda 300 metre kotta patlama meydana geldi. Vardiyada 90’a yakın işçinin olduğu bilgisi geldi. Genel merkezimiz olarak yola çıkıp bölgeye gidiyoruz. Her hangi bir can kaybı olmadan atlatılmasını diliyoruz.”

BAŞSAVCILIK: SORUŞTURMA BAŞLATILDI, 3 SAVCI GÖREVDE

Bartın Amasra’daki maden kazası ile ilgili Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Açıklamada, olayla ilgili 3 savcının görevlendirildiği kaydedildi.

CHP HEYETİ BARTIN’A GİDİYOR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Bartın Amasra’da meydana gelen patlamayı incelemek üzere heyet oluşturuldu. CHP heyeti gelişmeleri takip etmek üzere yola çıktı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın yanı sıra CHP heyetinde Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz da yer aldı. CHP heyeti Amasra’daki maden ocağında yaşanan patlamanın ardından gelişmeleri yerinde takip edecek.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi