Erdoğan-Putin görüşmesi başladı

Erdoğan ile Putin arasındaki görüşme başladı. Putin "Gaz tedarikinde Türkiye güvenli bir güzergah. Türkiye gaz sevkiyatında en güvenilir rota" dedi. Erdoğan ise "Akkuyu önemli bir adım" ifadesini kullandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Astana’daki CICA Zirvesi kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Liderler ikili görüşme öncesi ortak açıklamalarda bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI
Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

“Özellikle Novorossiysk başta olmak üzere limanlarınıza yönelik roro taşımacılığının geliştirilmesi ikili ilişkilerimizde çat pat etkisi yapacaktır. Tabi Akkuyu da çok önemli bir adım.

Akkuyu ile ilgili olarak da sizin de ifade ettiğiniz gibi birinci tribünün önümüzdeki yılın ilk yarısında açılması hakikaten dünyada farklı bir ses getirecektir. Tabii bu arada sizinle Sinop’u da konuşmuştu. Sinop’la ilgili de bir adım atılabilirse bu farklı bir çarpan etkisi yapacaktır. Ve bu konularda Türkiye-Rusya işbirliği gerekirse bu tabii bunun Akkuyu bizim yüzde 10 enerji ihtiyacımızı karşılarken ikinci Sinop o da bir yüzde 10 karşıladığı zaman yüzde 20 gibi enerji ihtiyacımızı karşılamada bu iki enerjinin dünyada çıkaracağı ses çok daha farklı olacaktır.”

PUTİN’DEN AÇIKLAMA
Açıklamalarından öne çıkanlar:

“Türkiye gaz sevkiyatında en güvenilir rota. Türkiye üzerinden Avrupa’ya enerji kaynakları göndermeyi planlıyoruz. Yüksek gözüken bu fiyatlar normal fiyatlara gelmesi sağlanacaktır. Türk Akım havaya uçurulmak istenmesine rağmen çok şükür başarıyla çalışıyor. Türkiye’yi dünyanın en büyük gaz merkezi yapmak istiyoruz.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi