Erdoğan: Kazakistan’la ticaret hacmimizde 10 milyar dolarlık hedefe ilerliyoruz

Erdoğan bugün Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenecek Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı'nın (CICA) 6. Zirvesi'ne katılacak.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kazakistan’la ticaret hacmimizde 5 milyar dolar seviyesini geçen yıl aştık. Orta vadede 10 milyar dolarlık hedefimize de emin adımlarla ilerliyoruz.” dedi.

Erdoğan, Astana’da Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile görüşmesinin ve anlaşmaların imza töreninin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

“Kazakistan’la Orta Koridor’un geliştirilmesi başta olmak üzere ulaştırma ve enerji alanında bağlantılarımızı kuvvetlendirmek için çalışmayı sürdüreceğiz.” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

“İş birliğimizin derinleştirilmesi için mutabakat içindeyiz. Ticaret, savunma sanayii, enerji ulaştırma ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılık alanında Kazakistan’la iş birliğini daha da arttıracağız. Mayıs ayında 14 anlaşmaya imza atılmıştı, şimdi de burada artı altı olmak üzere toplamda 20 anlaşmayı böylece imzalamış olduk. Kazakistan’daki en büyük yatırımcılar arasında bulunan Türk firmalarının yatırımları dört milyar doları geride bıraktı.

Azerbaycan’ı da dahil ederek yakın geçmişte tesis ettiğimiz üçlü mekanizmayı etkin şekilde kullanmak ve somut neticeler almak istiyoruz.

Görüşmelerimizde ayrıca bölgesel ve küresel gelişmelerin Türk dünyasının iki önemli üyesi Türkiye ve Kazakistan’ın dayanışmasını zaruri kıldığı tesbitinde bulunduk. Dolayısıyla gerek Orta Asya’da gerekse küresel çapta çok taraflı platformlarda müşterek gayretlerimizi sürdüreceğiz.

Türk dünyasının entegrasyonuna yönelik ilave adımlar atacağız.”

Erdoğan bugün Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenecek Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı’nın (CICA) 6. Zirvesi’ne katılacak.

Kaynak: AA

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi