“Bütünleşmiş TDP insan haklarına taraf”

Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP) ile Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), ilk ziyaretlerini İnsan Hakları Platform’unda gerçekleştirdi.

HABER MERKEZİ

Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP) ile Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) bütünleşme toplantısının ardından yapılan ilk ziyareti İnsan Hakları Platform’unda gerçekleşti.

TKP ve TDP ekibi bu ziyareti, Kuir Kıbrıs Derneği, Mülteci Hakları Derneği, Sivil Toplum İnsiyatifi, Kıbrıslı Türk İnsan Hakları Vakfı ve Evrensel Hasta Hakları Derneği’nin ortak çalışmaları sonucunda kurulan İnsan hakları Platformu’nun cumartesi gerçekleştireceği, ülkemizde yaşanan İnsan Ticareti’ne yönelik farkındalık yaratmak maksadıyla yapılacak olan yürüyüşe destek belirtmek adına gerçekleştirdi.

Dört örgütün yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi alan TKP-TDP ekibi, örgütlerin dönüşüm sağlamayı hedeflediği ifade özgürlüğü, demokratik haklar, mülteci hakları, nefret söylemi ve işkenceye karşı mücadele, LGBTQ hakları ve insan ticareti alanlarında yürüdükleri yolun ortak olduğu yönünde vurgu yaptı.

TKP – TDP ekibi platformun sunduğu İnsan Ticareti mağdurlarına yönelik sığınma evi, adli yardım ve ifade özgürlüğü iklimini güçlendiren mevzuat önerilerini desteklediğini, insan haklarının bütünleşmiş TDP’nin öncelikleri arasında yer aldığını ve toplum refahının insan haklarına gösterdiği saygıyla birbirinden ayrılmaz unsurlar olduğunu da ifade etti.

TKP –TDP ekibi talip olduğu yönetimde sivil toplum örgütlerinin bu bağlamda yürüteceği her türlü çalışmaya bütçe ve alan ayıracağını, Akıncı döneminde desteklenen oryantasyon ve eğitimi teşvik eden etüt gibi projeleri destek ve teşvik edeceğini ve devletin sivil toplum örgütlerine ayırdığı fon ve kaynakların daha kapsayıcı, erişebilir ve şeffaf olma ihtiyacını da belirtti.

Sivil toplumun bağımsız ve eleştirel yapılarının ve izleme raporları gibi önemli hizmetlerin demokratik kültürün önemli bir parçası olduğunu vurgulayan TKP – TDP ekibi Cumartesi saat 16.00’da Kuğulu Park’ta başlayıp ara bölgede sonlanacak olan bu anlamlı ve çok kültürlü etkinlikte yer alacağını ve İnsan Hakları anlamında yürünen her yolda da toplumsal dönüşüm sağlayana dek yer alacaklarını ifade ettiler.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi