Açlık sınırı açıklandı: Asgari ücretle fark 1241 liraya çıktı

Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarının (Açlık Sınırı) 9 bin 841 lira olduğu açıklandı.

HABER MERKEZİ

Kıbrıs Türk Amme Memurları (KTAMS) Sendikası dört kişilik bir ailenin sağlıklı bir biçimde beslenmesi için gerekli olan beslenme kalıbı ve bu kalıptaki maddelerin İstatistik Kurumu’ndan gönderilen fiyatları dikkate alınarak hazırlanan rapora göre açlık sınırının 30 Eylül itibariyle 9 bin 841 TL olarak hesaplandığını açıkladı.

BENGİHAN: YÜKSEK ZAMLAR HALKIN BELİNİ BÜKTÜ
KTAMS Başkanı Güven Bengihan yaptığı açıklamada, son yapılan artışa rağmen asgari ücretin yine açlık sınırının altında kaldığını vurguladı. Bengihan, bir yılda yüzde 120,32 enflasyon meydana geldiğini belirterek özellikle elektriğe akaryakıta, tüp gaza, ekmeğe, süt ve süt ürünlerine yapılan yüksek oranlı zamların halkın belini büktüğünü kaydetti.
Bengihan şunları ifade etti:

“Sendikamızın ısrarlı taleplerine rağmen 2022 yılının ilk altı ayında hayat pahalılığı yüzde 56.76 olmasına rağmen asgari ücrete yüzde 41 artış yapılmıştır. Talebimiz asgari ücrete hayat pahalılığı oranında artış verilebilmesi yönünde yasal düzenlemenin yapılması, asgari ücret belirleme kriterlerinin güncellenmesi ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yapısının değiştirilmesidir. Ayrıca özel sektör çalışanlarının patronların insafına terk edilerek sömürülmesinin önüne geçilmesi için özel sektöre sendikalaşmayı sağlayacak yasal düzenleme bir an önce Meclise gönderilmelidir.”

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

array(4) { ["reklam_linki"]=> string(31) "https://guvensigortakibris.com/" ["reklam_gorseli"]=> string(63) "https://bugunkibris.com/wp-content/uploads/2024/11/mavi-gif.gif" ["hangi_pragraflar_arasina_geldin"]=> string(1) "3" ["reklami_yayinla"]=> bool(true) }