Ağırdağ’da bilanço ağır: 350 dönüm kül oldu

Polis Basın Subaylığından yapılan açıklamada, dün akşam Ağırdağ bölgesinde çıkan yangında, çam ağaçları, maki bitki örtüsü ile dört evin çatıları ile bir adet salon araç tamamen yandı.

HABER MERKEZİ

Girne Boğaz mevkii Ağırdağ bölgesinde dün gece saatlerin çıkan yangının sebebi tespit edildi. Polis Basın Subaylığından yapılan açıklamaya göre, Benek Sokak üzerinde şiddetli rüzgarın etkisi ile elektrik hatlarının birbirlerine temas etmesi yangının başlamasına neden oldu. Elektrik tellerinden atılan kıvılcımların ormanlık alana yayılmaya başlayan yangın sonrası, 350 dönümlük alan içerisinde bulunan çam ağaçları, maki bitki örtüsü ile Laden Sokak ve Yasemin Sokak üzerinde bulunan dört evin çatıları ile bir adet salon araç tamamen yandı.

Yangına, polis itfaiye ekiplerinin yanı sıra, Orman Dairesi ve Sivil Savunma ekipleri, askeri personel, bölge halkı, bölge belediyelere ait su tankerleri ile müdahale edildi. Dün akşam kontrol altına alına alınan yangında soğutma çalışmaları devam ediyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

array(4) { ["reklam_linki"]=> string(31) "https://guvensigortakibris.com/" ["reklam_gorseli"]=> string(63) "https://bugunkibris.com/wp-content/uploads/2024/11/mavi-gif.gif" ["hangi_pragraflar_arasina_geldin"]=> string(1) "3" ["reklami_yayinla"]=> bool(true) }