Talat: Külliye Türkiye’deki iktidarın buradaki sembolü olarak kurgulandı

Cumhuriyetçi Türk Partisi milletvekili Ongun Talat, "Türkiye’de siyaset yapma alışkanlığı olgular üzerine değil oluşturulacak imaj üzerine kuruluyor artık. Külliye de Türkiye’deki iktidarın Kıbrıs’ın kuzeyindeki yansımasıdır" dedi.

HABER MERKEZİ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Girne milletvekili Ongun Talat, Özgür Web TV’de Damla Dabis’in konuğu oldu. Talat, eylemcilerin tutuklanması ve külliye konularını değerlendirdiği programda, “Türkiye’deki iktidar şu an kültürel bir yayılmacılık hedefinde. Bu projeyi de onun sembolü olarak kurguladılar” dedi.

CTP’li vekilin değerlendirmeleri şöyle:

“Prestij başka bir ülkenin size böyle bir şey yaparak kazanılmaz, sizin ülke insanlarına sunduğunuz olanaklarla alakalıdır. Sosyal devlet anlayışını savunuyorsak halimizin içler acısı olduğunu da ortaya koymamız lazım.

KÜLLİYE TÜRKİYE’DEKİ İKTİDARIN KIBRIS’IN KUZEYİNDEKİ YANSIMASIDIR

Türkiye’de siyaset yapma alışkanlığı olgular üzerine değil oluşturulacak imaj üzerine kuruluyor artık. Külliye de Türkiye’deki iktidarın Kıbrıs’ın kuzeyindeki yansımasıdır. Türkiye televizyonlarında “İtibardan tasarruf olmaz” cümlesini çok duyuyoruz. Aynı anlayışı şimdi Kıbrıs’ın kuzeyine getirmeye çalışıyorlar. Üstelik bu arkadaşlarımız aileleri ile birlikte yurt dışına göç ederken yapılıyor.

Külliyeye karşı çıkmak israfa karşı çıkmak anlamına geliyor. Bu projenin ideolojik bir tarafı var. Türkiye’deki iktidar şu an kültürel bir yayılmacılık hedefinde. Bu projeyi de onun sembolü olarak kurguladılar. “Her şeye rağmen egemenliğimi Kıbrıs’ın kuzeyine yayıyorum” mesajından başka bir tutar tarafı yok. “

BAZI POLİSLER ORANTISIZ GÜÇ KULLANDI, MİLLETVEKİLLERİNE DE MÜDAHALE ETTİLER

Eylem sırasında genel olarak polisin aşırı bir tepkisi olmadı, ancak bazı polisler orantısız güç kullandı. Milletvekillerine de müdahale ettikleri noktada orada kitle bir tepki gösterdi. İtişmeler oldu. Polise müdahale eden eylemci söz konusu değil. İfadeye çağrılan arkadaşlar da dahil eylemcilerden kimse polise doğrudan müdahale etmedi.

Polisin iddiasına göre, ifadeye çağrılan arkadaşların bulunamaması üzerine derdest emri alındı. Polis bu emri cezalandırma olarak kullanmaya başladığında biz de tepkimizi ortaya koyduk.

Bunun bir sindirme operasyonu olduğunu düşünüyorum. Eylemde yaşanan hareketliliğin kitleselleşmemesi adına korku yaymaya çalışıyorlar. Esas hedef ise “CTP çalışanını bile tutuklayarak nezarette beklettik” mesajını vermek.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi