Hükümetin Kıb-Tek’e alacağı sözleşmeli avukatlara sendikadan tepki geldi

El-Sen tarafından yapılan açıklamada, hükümetin üç siyasi partisinin talimatı ile her partinin önerdiği birer sözleşmeli avukatın ve ayrıca iki danışman avukatın Kıb-Tek'e istihdam edilmesinin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

HABER MERKEZİ

El-Sen Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu yaptığı yazılı açıklamada, sendikanın Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na (Kıb-Tek) 21 bin TL maaşla sözleşmeli avukat alımına karşı olduğunu kaydetti.

Tuğcu, Kıb-Tek’in arazide, santrallerde ve dairelerde acil personel ihtiyacının halen beklemekte olduğuna işaret ederek “toplu iş sözleşmesinin ilgili maddeleri uyarınca münhal açılarak siyasi istihdam şeklinde değil, hak eden kalifiye personel alınması gerekmektedir” vurgusu yaptı.

Genel Sekreter Tuğcu, bu yanlışlıktan dönülmemesi halinde ise sendikanın her türlü yasal mücadeleyi vereceğini de sözlerine ekledi.

El-Sen Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu’nun açıklaması şöyle:

“Kıb-Tek Yönetim Kurulunun,  hükümetin üç siyasi partisinin talimatı ile her partinin önerdiği birer sözleşmeli avukat ayrıca iki danışman avukat alınması için yaptığı girişimleri ve aldıkları kararları asla kabul etmiyoruz. Bu alınan kararın derhal durdurulmasını talep ediyoruz.

Kıb-Tek’in elbette acil personel ihtiyacı vardır ama bu sözleşmeli avukat değil, teknisyen ve kitabet hizmetleri için toplu iş sözleşmesinin ilgili maddeleri uyarınca münhal açılarak siyasi istihdam şeklinde değil, hak eden kalifiye personel alınması gerekmektedir.

Arazide, santrallerde, dairelerde, iş yükü altında ezilen personeller varken sözleşmeli ve danışman avukat adı altında 21 bin TL maaş ile istihdam yapılmasına karşıyız.

Bu yanlışlıktan bir an önce dönülmesini, dönülmemesi halinde ise yasal her türlü mücadeleyi EL-SEN olarak vereceğiz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

 

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi