İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜME DESTEK % 37,8, KKTC DEVLETİNE İNANÇ DİPTE

HABER MERKEZİ

Göç Kimlik ve Hak Çalışmaları Merkezi (CMIRS)’in anket sonuçlarına göre ekonomisi dibe vuran Kıbrıslı Türkler, ‘iki devletli çözüme’ inanmıyor.

BARIŞ VE DEMOKRASİ
Ankete katılanların yüzde 85’i Kıbrıs Sorunu’nun çözümü için görüşmelerin bir an önce başlaması gerektiğini düşünüyor. Katılımcıların sadece yüzde 19.44’ü ise ülkede demokrasinin işleyişinden memnun olduğunu söylüyor.

KKTC DEVLETİNE
İNANÇ DİBE VURDU
Öte yandan Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, “KKTC Devleti’ne olan inanç, aidiyet ve bağlılığının dibe vurduğu bir dönem içerisindeyiz” dedi.

SİYASET KAOS YARATIYOR
Dış müdahaleye dikkat çeken Esendağlı ülke sorunlarının çözüm adresi olması gereken siyasetin, kendi sorunlarını dahi çözemeyecek duruma düştüğünü ve sadece sorun ve kaos ürettiğini belirtti.

Erdoğan’dan dünyaya:
“KKTC’Yİ TANIYIN”
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu konuşmasında uluslararası toplumun KKTC’yi tanıması çağrısında bulundu.

İÇE DÖNÜK SEÇİM ÇALIŞMASI
Azerbaycan dahil hiçbir Türki cumhuriyetten bile çağrıya cevap gelmedi. Erdoğan’ın bu çıkışı ‘seçim çalışması’ olarak yorumlandı.

RUSYA HABERI SPEKÜLASYON
Erdoğan’ın BM konuşması öncesi Milliyet’in manşete taşıdığı ‘Rusya’dan KKTC’ye direkt uçuşlar başlıyor” haberini Kıbrıs’taki Rus Büyükelçiliği yalanladı, “spekülasyon” dedi.

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi