AKP, seçim öncesi ‘yardım’ çalışmalarına Erdoğan’ın mektubuyla başladı

AKP, Türkiye'de yaklaşan seçimler öncesi "yardım" adı altında harekete geçti. Devlet memurlarının katıldığı ev ziyaretlerinde yurttaşlara, Erdoğan'ın mektubu da iletilmeye başlandı.

Emeğiyle yaşayan yurttaşlar yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı ile mücadele ederken, AKP iktidarının oylarındaki düşüş de anketlere yansıdı. Ekonomik krizin seçmen tercihlerindeki belirleyici rolü öne çıkarken, AKP iktidarı da “yardım” adı altında seçim çalışmalarına başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan “Ulusal Hane Ziyareti Programı” ile seçime giden süreçte devlet memurlarının yurttaşları evlerinde ziyaret edeceği ortaya çıkarken, konu kamuoyunda tepkiye neden olmuş ve AKP’nin devlet imkanlarını seçim çalışmaları için harekete geçirdiği dile getirilmişti.

‘ARZ ODAKLI’ ZİYARET
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yardımlardan yararlanan yurttaşların ihtiyaçlarının tespit edilmesi amacı ile ve AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayıyla harekete geçildiğini açıklarken; hane ziyaretlerinin “arz odaklı” gerçekleştirildiğini öne sürmüştü.

ERDOĞAN’IN MEKTUBU DAĞITILMAYA BAŞLANDI
AKP’nin “yardım” adı altındaki bu çalışmaları başlarken, Erdoğan tarafından kaleme alınan ve ziyaret edilen yurttaşlara ulaştırılan mektup da ortaya çıktı.

“Hizmetlerimizin ve politikamızın geliştirilebilmesi için yine sizin ferasetinize, basiretinize ve işaretinize ihtiyacımız var” ifadelerinin yer aldığı mektupta, Bakan Derya Yanık tarafından daha önce dile getirilen “arz odaklı hizmet” iddiası da yer aldı.

“Yapılacak bu ziyaret ile ihtiyaçlarınızı, dertlerinizi, sevinçlerinizi, önerilerinizi hanenize gelen arkadaşlarımızla paylaşarak toplumsal refahımızın güçlenmesine ve politikalarımızın geliştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz” denilen Erdoğan’ın mektubunda, “Size ve hanenizdeki tüm kardeşlerime selamlarımı iletir, her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim” ifadeleri kullanıldı.

DİYANET’E SEÇİM TALİMATI
Bu program dışında, bütçesi ve açıklamalarıyla yurttaşların tepkisini çeken Diyanet İşleri Başkanlığı’na da seçim öncesi talimat verildiği iddiaları basında yer almıştı. Müftülerin, herhangi bir plan olmamasına rağmen 15 Ağustos’ta toplantıya çağırıldığı ve “Herkes sahaya insin, çalışma yapsın. Kazanırsak hep beraber kazanırız, kaybedersek hep beraber kaybederiz” denilerek ev ev gezme talimatı verildiği kaydedilmişti.

SERA KADIGİL’DEN ÖNERGE
Konu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil tarafından da Meclis gündemine taşınarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sorulmuştu. Kadıgil, toplantının hangi amaçla ve kimlerin katılımıyla yapıldığını ve herhangi bir siyasi parti temsilcisi olup olmadığını sormuştu.

Önergede, “Yaklaşan genel seçimler ve cumhurbaşkanı seçimi üzerine toplantı gündeminin oluştuğu iddiası doğru mudur? Müftülerin sahada Adalet ve Kalkınma Partisi ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan lehine çalışmalar yürütmesi için talimat verilmiş midir? Diyanet personelinin sahada seçim çalışması yapması için ayrılan bütçe ne kadardır?” sorusunu da yönelten Kadıgil, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın “yardım” çalışmasını da hatırlatmıştı.

Kadıgil, 25 Ağustos tarihli önergesinde, “Geçtiğimiz hafta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından “seçim kampanyası starti verilmişken bu hafta Diyanet’in aynı kampanya kapsamında çalışmalara başlaması sırada hangi Bakanlık olduğu sorusunu akıllara getirmektedir. Haftaya devletin hangi kurumu tüm imkanlarıyla Partili Cumhurbaşkanı ve AKP için çalışmak üzere sahaya sürülecektir?” sorusunu da Fuat Oktay’a yöneltmişti.

Kaynak: İleri Haber

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi