Britanya Komünist Partisi’nden Kraliçe II. Elizabeth’in ardından açıklama: Yönettiği krallığı tüm hızıyla devam eden emperyalist faaliyetlerle baş başa bırakarak öldü

“Bir kurum olarak monarşinin başarısızlıkları, kendi dokusuna işlenmiştir. Monarşi; imparatorluk ve sınıf egemenliği boyunca kapitalist sınıfın aktif bir aktörü olmuştur. Bu nedenle sosyalizm dediğimiz ilerlemenin ve eşitler toplumunun önünde bir engeldir.”

Britanya Komünist Partisi, hayatını kaybeden 96 yaşındaki Kraliçe II. Elizabeth’in ardından bir açıklama yayımladı.

Independent Türkçe’nin aktardığı habere göre; Britanya Komünist Partisi, “Elizabeth Windsor yönettiği krallığı daha fakir, giderek artan gelir ve servet eşitsizliği, açık seçik vurgunculuk, vergi kaçaklığı (ki majesteleri bunun hakkında çok şey biliyor) ve Avrupa’daki vekalet savaşı da dahil olmak üzere tüm hızıyla devam eden emperyalist faaliyetlerle baş başa bırakarak öldü” ifadelerini kullandı.

“Bir kurum olarak monarşinin başarısızlıkları, kendi dokusuna işlenmiştir. Monarşi; imparatorluk ve sınıf egemenliği boyunca kapitalist sınıfın aktif bir aktörü olmuştur” denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

Bu nedenle sosyalizm dediğimiz ilerlemenin ve eşitler toplumunun önünde bir engeldir.

Önümüzdeki günlerde sessizliğe bürünecek olsa da cumhuriyet görmek isteyen milyonlarca işçi zamanla görünür olacak.

Komünist Parti, “Britanya’nın Sosyalizme Giden Yolu” programında, halkın ve onun parlamentolarda, hükümetlerde ve kitle hareketlerindeki seçilmiş temsilcilerinin halka dayanan egemenliğini sahiplenir. Bu, monarşiyle ilgili tüm yetki ve kurumların kaldırılmasını gerektirir” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi