TDP “üçlü kargaşa” hükümetini istifaya davet etti

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) tarafından yapılan açıklamada, anayasaya aykırı alınan, yasal hiçbir dayanağı bulunmayan kararla halkın hizmet almasını engelleyen “üçlü kargaşa” hükümeti ve bu kararlara oy veren milletvekilleri istifaya davet edildi.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) tarafından yapılan Anayasa Mahkemesi’nin aldığı kararın değerlendirildiği yazılı açıklamada, “üçlü kargaşa” hükümetinin kendini, yasaların ve anayasanın üstünde gördüğü belirtilerek anayasaya aykırı alınan, yasal hiçbir dayanağı bulunmayan bu kararlara oy veren milletvekilleri istifaya davet edildi. Geçirilen ‘Belediyelerin Birleştirilmesi’ yasasıyla halkın hizmet alma hakkını engellendiği vurgulanan açıklamada, belediye işçilerinin haklarının yok edildiğine işaret edilerek, “Bir de utanmadan belediye seçimlerine girip halka hizmet götürmeye talip olduğunu anlatacak” denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Anayasa Mahkemesi hükümetin almış olduğu kararın anayasaya aykırı olduğuna karar verdi. Bu skandal yanlışlık ortaya bir dizi kabul edilemez sonuç çıkardı. 26 Haziran itibariyle belediye başkanlarının, meclis üyelerinin görev süreleri aslen sona erdi. Yönetsel ve finansal kararları, imzalanmış antlaşmaları ve protokolleri de artık geçersiz olacak.

Anayasa Mahkemesi Heyeti Meclis’in yerel yönetimde görev sürelerini uzatamayacağını belirtti. Belediye Başkanlarının görev sürelerinin uzatılmasının da Anayasaya aykırı olduğunu vurguladı.

Bu durumda belediye başkanlarının ve belediye meclis üyelerinin verdikleri kararlardan dolayı olası cezai sorumlulukların olabileceği muhtemeldir. Bu durumun tek sorumlusu, toplumu uzun bir süredir kaosa ve krize sürüklemekten başka bir işe yaramayan UBP, DP ve YDP hükümetidir.

Biz, Toplumcu Demokrasi Partisi olarak, halka hizmeti geliştirmeye, belediye işçilerinin haklarını korumaya, sosyal belediyeciliğe, halka dokunmaya, halkın yaşamını kolaylaştırmaya talibiz.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi