Avrupa Parlamentosu Başkanı adaya geliyor

Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola, yarın adanın güneyine gelecek. Metsola, Kıbrıslı Rum Lider Anastasiadis ve Meclis Başkanı Demetriou ile yapacağı görüşmelerin yanı sıra sivil toplum temsilcileriyle de bir araya gelecek.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola, yarın Kıbrıs’a gelecek.

Avrupa Parlamentosu Basın Ofisinin açıklamasında göre, Metsola, Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis’le görüşecek ve ardından Anastasiadis’le ortak basın toplantısı düzenleyecek. Metsola daha sonra Meclisi Başkanı Annita Demetriou ile de bir araya gelecek ve meclise hitap edecek.

Metsola ayrıca Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin Özel Temsilcisi ve Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü Misyon Şefi Colin Stewart ile de ara bölgedeki Ledra Palace Otel’de bir araya gelecek.

Roberta Metsola günün sonunda da, güneydeki “Mağusa Belediyesi”nin başkanı ve meclis üyeleri ile Derinya’da bir görüşme yapacak, ardından Kuzey ve Güney Kıbrıs’tan üniversite öğrencileri ve gençlik örtüleri üyelerine yönelik Lefkoşa’nın güneyinde Kıbrıs Üniversitesi’nde düzenlenecek oturuma katılacak.

“MÜZAKERELER DEVAM ETMELİ”
Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola, “bölünmüş Kıbrıs’ın durumu ve Türkiye’nin tehditkar tavrının kabul edilemez olduğunu” söyledi.

Kıbrıs devlet televizyonu PIK’e röportaj veren Metsola, müzakerelerin devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Metsola, Türkiye’nin konumuyla ilgili olarak, Avrupa Birliği’nin, Türkiye’nin aday üye olarak saygı duymadığı belirli ilke ve değerler tarafından yönetildiğini açıkladı.

Türkiye’nin Avrupa Birliği’nin Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline ilişkin kararlarına karşı bir tutum sergilediğini ifade etti. Yarın Roberta Metsola Kıbrıs’ı ziyaret edecek.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi