Aşam: Belediyeler maaş ödeyemez noktaya gelirse her türlü demokratik eylem hakkımızı kullanacağız

Belediye başkanları ve sendikalar, belediyelerin ödenmeyen katkı paylarının görüşmek amacıyla atanmış Başbakan Ünal Üstel ile bir araya geldi.

HABER MERKEZİ

Belediyelerde örgütlü sendikalar Belediye Emekçileri Sendikası (BES) ve Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş) yetkilileri ile belediye başkanları, yerel kaynaklardan belediyelere ödenmesi gereken ancak belediye bütçeleri yerine Maliye Bakanlığı’na aktarılan katkı paylarını görüşmek için atanmış Başbakan Ünal Üstel ile bir araya geldi.

Görüşmeye, Maliye Bakanı Alişan Şan, UBP Genel Başkan vekili ve milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, Başbakanlık Müsteşarı Berhan Ongan, Maliye Bakanı Müsteşarı Burak Şoföroğlu da katıldı.

Dev-İş Başkanı Koral Aşam toplantıdan sonra basına yaptığı açıklamada, hükümetin yerel gelirlerden yüzde 9,5’inin belediyelere aktarılmasını içeren yasanın uygulanması konusunda 30 Eylül’e kadar süre istediğini belirtti. “İyi niyeti gördük, umarız uygulamada da görürüz” diye Aşam, belediyelerin maaş ödeyememe noktasına gelmeleri halinde sendikaların her türlü demokratik haklarını kullanarak eylem yapacaklarını bildirdi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi