Akansoy: Faiz Sucuoğlu’nun konuşması ve her şeyi anlatması gerekiyor

CTP milletvekili Asım Akansoy, UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu'nun bugün yapacağı basın toplantısında hiçbir şeyi halının altına süpürmeden yaşananları anlatması gerektiğini vurguladı.

HABER MERKEZİ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Mağusa milletvekili Asım Akansoy, Faiz Sucuoğlu’nun Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanlığı görevinden istifa etmesinin sebeplerini bugün yapacağı basın toplantısında “halı altına saklamadan” söylemesi gerektiğini vurguladı. Akansoy, Sucuoğlu’nun istifasının sıradan ve basit bir olay olmadığının altını çizerek, “Bu olay memlekette demokrasinin ciddi yara alması demektir, demokrasiye müdahale demektir. Partiler düzeninde bir partiye müdahale edilmesi, hiç kimsenin işine yaramaz. Hani bir parmak ısırılır tüm parmaklar ağrır hikayesinde olduğu gibi” dedi.

Konunun, sadece UBP meselesi olmaktan çoktan çıktığına işaret eden Akansoy, “Düşünün “ilahlar” karar verecek, Sucuoğlu korkunç bir savrulma yaşayarak siyasetten uzaklaştırılacak. Burada demokratik düzene dönük, demokratik değerlerin yok edilmesine yönelik bir gönderme yapılıyor. Kıbrıslı Türklerin -beğeniriz beğenmeyiz- bir partisine yönelik büyük bir müdahale söz konusu, anlatılanlara ve yaşananlara göre” dedi.

Akansoy sosyal medyada yaptığı paylaşımının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Faiz beyin bugün yapacağı basın toplantısında konuşması ve her şeyi anlatması gerekiyor.
Ne oldu? Neden siyasetten uzaklaştırıldı ?
Neden ? Kimlerden ne baskı gördü, nelerle karşılaştı ?
Pek çok dedikodu var, tahmin var yorum var? Ancak Ekim 2020 seçimlerinde yaşanan müdahale de var, bunun raporu var.
Kıbrıslı Türk demokrasi alanı giderek yıpratılıyor, temsiliyet krizi ortaya çıkarılarak en temel seçilme ve yönetme hakkı siyasilerin elinden alınıyor.
Umarım, demokratik sorumlulukla bugün bu konular açıklanır ve hiçbir şey halı altına saklanmaz.”

CTP’li vekil Asım Akansoy’un paylaşımı şöyle:

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi