Taçoy sendikalarla görüş birliğine varıldığını söyledi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, sendikalarla yaptığı görüşmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kamu çalışanlarının aylık Maaş – Ücret ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası kapsamında yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için bir süredir sendikalarla görüşmelerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy alınan kararlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Taçoy, Ünal Üstel ile istişarelerde bulunduklarını daha sonrasında sendikalar ile bir araya gelerek bunu değerlendirdiklerini söyledi.

Taçoy, “bu bağlamda vergi dilimleri ve muafiyetleri üzerine bir çalışma başlatılacak ve bu Aralık ayı sonrasındaki maaşlara yansıtılacak” dedi. 47/2010 Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nda maaş farkının kapatılması için çalışma başlatıldığını açıklayan Taçoy, sendikaların talebi olan Eylül ayı maaşlarına yüzdelik olarak yansıtılması ve kalan farkın da 2024 yılının sonuna kadar tamamlanması yönünde görüş birliğine vardıklarını belirtti.

Taçoy, bu olumlu adım ile çalışanların hakları ile ilgili gerekli düzenlemelerin Ünal Üstel’in yurtdışı ziyareti sonrası Perşembe günü tamamlanacağını belirtti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi