AB, Erdoğan’ın Yunanistan’a yönelik ‘düşmanca’ açıklamalarından endişeli

Avrupa Birliği (AB), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan ile ilgili açıklamalarını “düşmanca” olarak niteledi ve “derin endişe” duyduğunu açıkladı.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in Sözcüsü Peter Stano, Erdoğan’ın Ege Denizi’ndeki Yunan adalarıyla ilgili açıklamalarına yanıt verdi.

Brüksel’de günlük basın toplantısında bir gazetecinin konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Peter Stano, “Türk siyasi liderliğinin Yunanistan’a ve Yunan halkına yönelik bu düşmanca sözleri (…) ciddi endişeler uyandırmakta.” dedi.

“Türkiye’den sözlü gerilimden kaçınmasını ve iyi komşuluk ilişkilerini geliştirmesini beklediklerini” ifade eden AB sözcüsü, “Yunanistan ile ilişkilerde, çözüm bekleyen sorunlar, uluslararası hukuka ve iyi komşuluk ilişkileri ilkesine uygun olarak, iyi niyetle diyalog yoluyla barışçıl bir şekilde ele alınmalı. Yunanistan, AB’nin bir üye devleti ve AB üyesi devletlerinin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmeli.” ifadesini kullandı. .

ERDOĞAN YUNANİSTAN İÇİN NE SÖYLEMİŞTİ?
Erdoğan, Samsun’da düzenlenen Teknofest Karadeniz’de yaptığı konuşmada Yunanistan’ın Türk jetlerini taciz ettiğini belirterek, “Ey Yunan, tarihe bak, tarihe dön, çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur. Yunanistan’a tek cümlemiz var, İzmir’i unutma.” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan ayrıca, “Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz” diyerek Atina’ya tepki göstermişti.

Kaynak: Euronews

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi