Kasulidis: GYÖ’lerin görüşülmesi için perspektif bulundu

Güneyin Dışişleri Bakanı İoannis Kasulidis, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs özel görevlisi atanırsa GYÖ'lerin tekrar görüşülebileceğini söyledi.

Güneyin Dışişleri Bakanı İoannis Kasulidis, Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak Güven Yaratıcı Önlemlerin görüşülmesi için perspektif bulunduğu ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs özel görevlisi atanırsa, böyle bir diyaloğun yapılmasının kolay olacağı görüşünü ifade etti. İoannis Kasulidis, Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis’in görev süresinin son aylarına girdiğini ve müzakerelerin yeniden başlamasını arzu ettiğini belirtti. Bunun geçmişteki Jane Holl Lute gibi özel bir görevlinin atanmasıyla olabileceğini sözlerine ekledi.

Anastasiadis’in Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ile New York’da gerçekleştireceği görüşmeyle ilgili soruya, görüşmenin gerçekleştirileceğinin kesin olduğu cevabını verdi. Bunların kesin yapılacak toplantılar olduğunu ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin her zaman Genel Kurul’da konuşma yapacak tüm liderlerle görüştüğünü açıkladı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi