Genco Erkal sahnede rahatsızlandı

Lefkoşa'da "Şahdamarım" adlı oyunu sahnelediği sırada rahatsızlanan Genco Erkal, Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

HABER MERKEZİ

Tiyatro Sanatçısı Genco Erkal, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin düzenlediği 18. Tiyatro Festivali’nin açılış oyunu olan “Şahdamarım” oyununu sırasında rahatsızlanarak Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

İzleyeciler, dün akşam yaşanan olayda Erkal’ın rahatsızlığını oyunun bir parçası sandı. Olayı sahnedeki müzisyenler fark etti ve ilk müdahaleyi yaptı. Erkal, kısa süre sonra hastaneye kaldırıldı.

Ünlü tiyatro sanatçısının yapılan tetkikler sonucu bilincinin açık olduğu belirtildi. Erkal, bir süre daha hastanede gözlem altında tutulacak.

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu akşam büyük bir mutluluk ve heyecanla başladığımız 18. Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde büyük usta Genco Erkal’ın oyun sırasında yaşadığı sağlık problemi hepimizi derinden sarstı.
Üstat Genco Erkal’ın tüm tetkikleri Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde yapılmış olup tedbir amaçlı olarak bu akşam hastanede kalacaktır.

Bilinci açık olan hocamızın tüm değerlerinin bir an önce normale dönmesini diliyor ve kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi