UNESCO: Dünyada 244 milyon çocuk okula gitme imkanından mahrum

UNESCO Genel Direktörü Audrey Azoulay, dünya genelinde bütün çocuk ve gençlerin eğitim hakkının garanti altına alınması için genel seferberlik çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler Bilim, Kültür ve Eğitim Teşkilatı (UNESCO), dünyanın bir çok bölgesinde yeni eğitim yılı başlarken, 6-18 yaş arası 244 milyon çocuk ve gencin hala okula gitme imkanından yoksun olduğu uyarısında bulundu.

UNESCO Genel Direktörü Audrey Azoulay, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, dünya genelinde bütün çocuk ve gençlerin eğitim hakkının garanti altına alınması için genel seferberlik çağrısında bulundu.

Okula gitme imkanı olmayan 98 milyon çocuk ile Sahra Altı Afrika ülkeleri, yeryüzünde bu konuda en kötü bilançoya sahip bölge olarak gösteriliyor.

UNESCO rakamları, Sahra Altı Afrika’nın, okula gidenlerin sayısındaki artışın, okul yaşına gelmiş çocuk sayısındaki artıştan daha düşük bir bölge olduğunu ortaya koyuyor.

Orta ve Güney Asya ülkelerinde ise okula gidemeyen çocuk sayısının 85 milyon civarında olduğu tahmin ediliyor.

UNESCO’nun son rakamları, okula gidemeyen kız ve erkek çocukları arasındaki farkın ise dünya genelinde düştüğünü ortaya koydu.

Buna göre, dünya genelinde ilk okul çağındaki erkek çocukları, kız çocuklarına oranla 2,5 puanlık bir farkla daha fazla eğitim imkanına sahip. Bu oran, ortaokul seviyesinde 3,5 puanlık bir farka çıkıyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi