Toros: Tatar’ın politikası Kıbrıs’ın bölünmesine yönelik

CTP milletvekili Fikri Toros, Ersin Tatar'ın Kıbrıs sorununun çözümünde BM zeminini terk etmesinin en büyük yanlışı olduğunu söyledi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) milletvekili Fikri Toros, Kıbrıs Postası TV’de katıldığı programda, Kıbrıs sorunu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“BM’Yİ TERK ETMEK TOPLUMSAL STATÜYÜ CİDDİ BİR TEHLİKEYE SOKMAK DEMEKTİR”

Fikri Toros, Kıbrıslı Türklerin en büyük yanlışının Kıbrıs sorununun çözümünde Birleşmiş Milletler zeminini terk etmek olduğunun altını çizerek, BM’yi terk etmenin eşit toplumsal statüyü ciddi bir tehlikeye sokmak olduğunu söyledi..

Mart 1964 yılında çıkan 186 numaralı BM kararından bahseden Toros, aslında bu sayede Kıbrıs sorununun BM’nin bir dosyası haline geldiğini kaydetti.

Toros, siyasi eşitlik konusunda Rum halkının, Kıbrıslı Türklerin tüm federal organlarda bir ‘veto oyu’ ile yer almasını kabul edilebilir bulmadıklarını söyledi.

Hiçbir zaman barış konusunda ısrardan vazgeçen taraf olmamak gerektiğini dile getiren Toros, “Ersin Tatar’ın yaptığı gibi meşru zemini terk etmemelisiniz, bu güne kadar elde edilen tüm güvenilirlik itibarsızlaştırılmış olur” dedi. Toros, Ersin Tatar’ın en büyük yanlışının bu olduğuna dikkat çekti.

“RUMLARI GERİ DÖNÜLMEZ BİR YOLA SOKMALIYDI”

Güven Yaratıcı Önlemler’i (GYÖ) önce Ersin Tatar’ın masaya koyması gerektiğini vurgulayan Toros, “Rumları geri dönülmez bir yola sokmalıydı, bunları yapmadı” dedi.

Ersin Tatar’ın politikasının tamamen Kıbrıs’ın bölünmesine yönelik olduğuna değinen Toros, tamamen dünyadan koparmaya yönelik bir çalışma yapıldığından ve UBP ile Tatar’ın bundan beslendiğinden bahsetti.

“TATAR’IN POLİTİKASI KAZANILANI KAYBETTİRİYOR”

“Halkı temsil etmiyor bu sözde yeni siyaset, hiçbir şey elde edilmedi. Yeni siyaset Kapalı Maraş’ı da açamamıştır, taşınmaz mal komisyonunu da çalıştıramamıştır” diye konuşan Toros, Ersin Tatar’ın politikasının kazanılanları kaybettiren bir politika olduğunu söyledi.

Tatar’ın Cumhurbaşkanı olması için Türkiye Cumhuriyeti’nin kendisini desteklediğini söyleyen Toros, Türkiye’nin AB-ABD ile ve Rusya-Ukrayna savaşı sürecinde çok önemli bir uluslar arası konumu ve sorumluluğu olduğuna dikkatleri çekti.

Toros, “Ercan Havalimanı’nın uluslararası uçuşlara açılması potansiyelini niye elinin tersi ile itiyorsun?” sorusunu sordu.

Kaynak: Kıbrıs Postası

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi