Güneydeki sürücüler kuzeyden aylık 14 milyon Euro değerinde benzin alıyor

Benzinciler Birliği Basın Sözcüsü Hristodulos Hristodulu, güneyde yakıt tüketiminde yaşanan düşüşün yüzde 30 oranında olduğunun tahmin edildiğini söyledi.

Kıbrıs Benzinciler Birliği, Kıbrıslı Rumların araçlarına benzin doldurmak için kuzeye geçmeleri dolayısıyla, ‘yeşil hat’ tüzüğünün ihlalini şikayet etmek için Avrupa Birliği’ne başvurmaya hazırlanıyor. Benzinciler Birliği Basın Sözcüsü Hristodulos Hristodulu, RİK’e yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde birliğin ilgili Avrupa kurumlarına yapacağı başvurular hakkındaki ayrıntıları açıklayacağını belirtti.

Hristodulu, güneyde yakıt tüketiminde yaşanan düşüşün yüzde 30 oranında olduğunun tahmin edildiğini söyledi. Ayrıca Kıbrıslı Rumların kuzeyden benzin satın almak için aylık 14 milyon euro harcadığını kaydetti. Bu durumdan en fazla etkilenen bölgelerin Lefkoşa ve güney Mağusa kazaları olduğunu sözlerine ekledi. Hristodulu, hükümete yakıtlardaki tüketim vergisini düşürmesi veya sorunu azaltmak için başka yöntemler bulması için çağrı yaptı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi