Özersay’dan ağır eleştiri: Figüranların oynayabilmesi için sahne kurdunuz

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, muhalefet milletvekillerine yönelik, "Gayrimeşruluğun figüranlarının kendilerine verilen rolü oynayabilmeleri için onlara sahne kurmuş olursunuz" ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, bu sabahın ilk ışıklarına kadar süren ve çetin bir direniş ile karşı durulmasına rağmen hükümet vekilleri tarafından Meclis’te oy çokluğu ile onaylanan “Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Yasa Tasarısı”nın oylanması ile ilgili muhalefet milletvekillerine ağır eleştiriler getirdi.

Özersay açıklamasında, meşru olmayan, halk iradesi yok sayılarak kurdurulan bir hükümetle Meclis çatısı altında halkın yararına yasama faaliyeti yapmanın mümkün olmadığını söylediğini hatırlatarak, “Orada durduğunuz sürece bu gayrimeşruluğun figüranlarının kendilerine verilen rolü oynayabilmeleri için onlara sahne kurmuş olursunuz demiştik, o sahneyi altlarından çekip almak gerekir demiştik…” ifadelerini kullandı.

Tasarının oylanması sırasında yaşananları işaret ederek söylediklerinde ne kadar haklı olduğunun bir kez daha görüldüğünü dile getiren Kudret Özersay, “Ne kadar da bağırsanız, ne kadar da uzun uzun konuşsanız gayrimeşru bir hükümetle “ortak akıl” aranmaz, “birlikte çalışılmaz, çalışılmamalı”! Aksi durumda dün olduğu gibi sabahın ilk ışıklarıyla istemeye istemeye sineye çekmek zorunda kalırsınız…” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi